Istorijska potraga

Istorijska potraga: Marko Kraljević
Promocija nove knjige za decu Slobodana Stanišića

Istorijska potraga: Marko Kraljević 
Vulkan izdavaštvo vas poziva na promociju nove knjige pisca za decu Slobodana Stanišića pod nazivom Istorijska potraga: Marko Kraljević. Promocija je zakazana za sredu, 29. maj, u knjižari Vulkan KCB (Trg republike 5), sa početkom u 11 sati, a specijalni gosti biće učenici OŠ „Starina Novak“.

Sve knjige iz edicije Istorijska potraga osmišljene su tako da dete na zabavan i neobičan način usvoji mnogo istorijskih podataka. Odgovarajući na pitanja, dete prati avanture naših znamenitih srednjovekovnih ličnosti, krećući se po knjizi napred-natrag. Na taj način, s lakoćom saznaje sve važne činjenice o ličnostima koje su obeležile našu istoriju. Najnovija Istorijska potraga upoznaće decu sa životom Marka Kraljevića, čuvenog junaka epskih pesama, neustrašivog i nedostižnog u vrlinama.

Knjiga Marko Kraljević sadrži četrdeset osam strana nezaboravne zabave i učenja. Tačni odgovori na postavljena pitanja vode čitaoce napred kroz priču, dok netačni odgovori usporavaju radnju. Pisana je za prave avanturiste, koji poseduju želju, znanje i veštinu da se snađu i opstanu u vremenu kralja Marka, koga je narod, od milošte, uporno zvao Kraljević. Krenite u neponovljivu istorijsku avanturu i pratite junaka kroz veliku borbu do pobede! Osim što ćete se zabaviti, postaćete i dobri poznavaoci srpske istorije.

Slobodan Stanišić, jedan od najproduktivnijih i najčitanijih srpskih pisaca za decu i mlade, decenijama je prisutan na literarnoj sceni. Njegova poezija, proza i dramsko stvaralaštvo nagrađeni su gotovo svim nagradama koje se u Srbiji dodeljuju stvaraocima za decu i mlade. Objavio je više od sedamdeset knjiga, romana, zbirki priča i pesama, autor je i devet antologija i scenarija za mnoge televizijske emisije i serije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *