Vreme kisni dan

UPOZORENJE! Vremenska Prognoza

UPOZORENJE! Vremenska Prognoza. U naredna dva sata u južnim, centralnim i istočnim predelima Srbije očekuju se pljuskovi sa grmljavinom. Ponegde će biti uslova i za grmljavinske nepogode.

U toku večeri i noći oblačnost sa kišom, pljuskovima i grmljavinom zahvatiće veći deo Srbije, tj. proširiće se i na severne predele Srbije, a najduže suvo bi se zadržalo na severoistoku Srbije.

U košavskom području i na planinama duva jak jugoistočni vetar, na jugu Banata sa olujnim udarima. Umeren do jak jugoistočni vetar duva i u Beogradu, a košava će duvati i u nastavku dana i tokom večeri i noći.

U saobraćaju preporučujemo ogroman oprez i smanjenju brzinu kretanja, jer će putevi biti veoma mokri i klizavi, ponegde i u uz veće zadržavanje vode. U slučaju grmljavinskih nepogoda bezbedno zaustavite i prarkirajte svoja vozila. Na putevima kroz klisure i useke postojaće opasnost i od odrona. Bez preke potrebe ne krećite na put tokom večeri i noći, jer će meterorološki uslovi biti veoma nepovoljni.

U Srbiji u ponedeljak umereno do potpuno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova za grmljavinske oluje i obilnije padavine. Na severoistoku, istoku i jugoistoku očekuje se najmanje padavina, a tokom dana biće suvih i sunčanih intervala.

Duvaće slab do umeren severoistočni, istočni i jugoistočni vetar, u košavskom području povremeno i jak, a u donjem Podunavlju i na jugu Banata i sa olujnim udarima. Minimalna temperatura od 11 do 15°C, maksimalna dnevna od 15°C na jugozapadu do 25°C na istoku i jugoistoku Srbije.

U Beogradu u ponedeljak pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće i obilnijih padavina, a biće uslova i za grmljavinske oluje. Duvaće umeren do pojačan istočni i jugoistočni vetar, krajem dana u slabljenju. Minimalna temperatura 15°C, maksimalna dnevna 23°C.

U Srbiji narednih dana pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Povremeno se očekuju i obilnije padavine, ponegde i grmljavinske oluje.

U sredu pre podne biće i sunčanih intervala. Sunčanih intervala biće i u četvrtak, a naročito u petak, ali i dalje uz padavine, ponegde i obilnije. Maksimalna temperatura u utorak od 14 do 19°C, u sredu od 15 do 21°C, a u četvrtak i petak od 18 do 24°C.

U Beogradu narednih dana pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Povremeno se očekuju i obilnije padavine, a od srede povremeno biće i sunčanih i suvih perioda. Maksimalna temperatura u utorak i sredu od 16 do 18°C, a u četvrtak i petak do 21°C.

Izvor:weather2umbrella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *