Povratak FOTO: STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE / PROMO

Povratak na podijum u velikom stilu

Povratak na podijum u velikom stilu
Kako kaže Arunović Jelena Zoranina sestra i dugogodišnji trener “Lepše nije moglo. Povratak na podijum u velikom stilu, povratak dostojan svih dosadašnjih veleobrta koji su se dešavali u njenoj karijeri. Ponovo na mestu za šampione.”

Himna Srbije u njenu čast, a na radost i ponos svih nas koji smo bili tamo, kao i dragih ljudi koji su nas bodrili iz Srbije.

Hvala mom saborcu, mojoj desnoj ruci, realizatoru mojih ideja, hrabrom srcu, mojoj diki i ponosu
Hvala ti na svakom momentu radosti, svakom sekundu strepnje, straha i teskobe zbog kojih sam radila mnogo više i koji su me napravili boljim trenerom. Najviše od svega hvala ti na bezgraničnom poverenju i neopisivoj lojalnosti.

Motivacije nam ne nedostaje, samo da smo zdrave. Ti i ja.

 

Lepše nije moglo. Povratak na podijum u velikom stilu, povratak dostojan svih dosadašnjih veleobrta koji su se dešavali…

Posted by Arunovic Jelena on Субота, 29. јун 2019.

 

FOTO: STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE / PROMO
FOTO: STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE / PROMO

Drugog dana Evropskih igara u Minsku Zorana Arunović je ubedljivo trijumfovala u finalu vazdušnim pištoljem i srpskom sportu donela drugu medalju u Belorusiji. U subotu je, zajedno sa Damirom Mikecom, u miksu vazdušnim pištoljem osvojila srebro.

Zorana Arunović FOTO: STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE / PROMO
Zorana Arunović FOTO: STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE / PROMO

Zorana Arunović sa sestrom i trenerom Jelenom
Arunovićeva je sredinom finala ušla u borbu za prvo mesto. Najveći konkurent za zlato bila joj je Ana Korakaki. Smenjivale su se u vođstvu, na kraju je Srpkinja, svetska viceprvakinja iz Čangvona 2018. trijumfovala sa 241,2 kruga. Grkinju je ostavila 1,3 krug iza sebe i tako joj se revanširala za Svetsko prvenstvo. Zoranin rezultat je i novi rekord Evropskih igara, jer ovo su prve Igre po novim pravilima (24 hica u finalu).

Zorana Arunović FOTO: STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE / PROMO
Zorana Arunović FOTO: STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE / PROMO

Zorana Arunović
Ostali srpski strelci nisu uspeli da se danas domognu medalje. Mikec je, poput Arunovićeve, u pojedinačnom takmičenju vazdušnim pištoljem ove nedelje branio zlato iz Bakua 2015. U Minsku je u jakoj konkurenciji uspeo da dođe do finala, ali ne i do medalje i zauzeo sedmo mesto.

Bobana Momčilović Veličković je u konkurenciji dama zauzela 10. mesto, sa 572 kruga, koliko je pogodila i osmoplasirana Grkinja Ana Korakaki. Grkinja, svetska šampionka, je prošla dalje zbog većeg broja „unutrašnjih“ centara (pogodila je 19 centara, šest više od Bobane Momčilović Veličković).

U muškim kvalifikacijama Dimitrije Grgić je zauzeo 11. mesto. Skupio je 578 krugova, jedan manje od rezultata koji je vodio u finale.

IZVOR: FB page Jelena Arunović /Blicsport.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *