17. Belgrade Beer Fest: Više od 120 koncerata za pet dana

17. Belgrade Beer Fest: Više od 120 koncerata za pet dana

17. Belgrade Beer Fest 2019 od 14. do 18. avgusta imaće veoma bogat muzički program: više od 120 koncerata na četiri bine uz nekoliko iznenađenja.

Tokom pet dana na Ušću će ovog leta biti postavljen rekord u broju besplatnih koncerata.

Od ove godine Belgrade Beer Fest postaje deo nove festivalske platforme – Cloud Festivals, koja će objediniti tri festivala na Ušću.

Iako će za sve posetioce ulaz na Belgrade Beer Fest biti besplatan, postojaće i VIP zone koje će pružiti veće uživanje ali će za njih morati da se kupi karta. Uskoro će te karte biti puštene u prodaju, kako za Belgrade Beer Fest tako i za Belgrade Music Week i Noć muzike.

17. Belgrade Beer Fest na četiri bine
Muzički program na Beer Festu će se po prvi put održavati uporedo na četiri bine: Main Stage, Alternative Stage, Groove Stage i Bunt Stage.

Neke od najvećih muzičkih zvezda regiona i sveta će nastupiti na Main stage-u, a ovogodišnji festival će otvoriti sjajan muzički spektakl „Rok opera„. Na bini će se naći 120 izvođača koji će izvoditi antologijske muzičke hitove svetskih rok zvezda.

Od 22.30, po prvi put u Srbiji, sviraće kultni gitarista grupe The Smiths, Johnny Mar, koji će pored pesama sa svojih albuma, izvoditi i najveće hitove Smitsa.

Prvi dan festivala će svakako obeležiti svetski hitovi, a publika će uživati i u muzici sjajnih domaćih bendova – Artan Lili, Majke i Kanda, Kodža i Nebojša.Za dž

Marko Louis, Kerber i Eyesburn će na Ušće doneti i tradicionalne zvuke trube, regea i hardkor panka. Na Main stage-u će nastupiti američki reperi Crazy Town X, koji na Beer Fest dolaze prvi put, a u sklopu turneje na kojoj obeležavaju 20 godina rada.

Posetioce na Ušću očekuje žestoka svirka domaćih bendova Sharks, Snakes and Planes, Bjesovi, Električni orgazam i Orthodox Celts, a prvi povratnički koncert u Srbiji će održati i grupa Negative.

Iz Hrvatske stiže veoma popularni splitski reper Vojko V, kao i jedan od najtraženijih bendova u regionu, bend Brkovi, koji na duhovit način spaja turbofolk sa rokom i hevi metalom.

Nastupiće i mladi Johnny Ranković, kao i veterani muzičke scene Bilja Krstić i YU Grupa. Atmosferu će do usijanja dovesti Magnifico, koji na specifičan način miksuje fank, disko, rok, džez i etno zvuk, a Damir Urban će izvoditi hitove iz svoje tri decenije duge karijere.

Popularni crnogorski bend Perper, kao i Dejan Cukić, Bombaj štampa, Blaža i Kljunovi sviraće takođe pred Beograđanima i gostima prestonice. Po prvi put na bini Beer Festa će nastupiti nekada veoma popularni Tap 011, a iz Zagreba dolazi Elemental, bend koji beogradska publika izuzetno voli.

Na Main stage iz Velike Britanije stiže bend Zion Train, koji već 30 godina na inovativan način miksuje rege i dance muziku.

Na Alternative i Groove Stage-u će nastupiti ništa manje popularni lideri alternativnih muzičkih pravaca, a Bunt Stage će biti rezervisan za nastupe demo bendova, koji su se izdvojili tokom Bunt rock festivala.

Izvor:(danubeogradu.rs)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *