Srbija prognoza

Srbija prognoza vremena za utorak i za naredne dane

Srbija prognoza u Srbiji u utorak sunčano i veoma toplo vreme za ovo doba godine. Duvaće umeren do jak južni i jugozapadni vetar, na planinama i u košavskom području i sa olujnim udarima.

Minimalna temperatura od 6 do 12°C, maksimalna dnevna od 20 do 25°C. U Negotinskoj Krajini biće malo hladnije. U toku noći u svim predelima Srbije naoblačenje. 

U Beogradu u utorak sunčano i veoma toplo. Duvaće umeren do jak južni i jugozapadni vetar. Minimalna temperatura 12°C, maksimalna dnevna 24°C. U toku noći naoblačenje. 

Narednih dana očekuju se česta naoblačenja sa kišom, ponegde i sa pljuskovima i grmljavinom. Iako malo svežije, biće i dalje relativno toplo za ovo doba godine. Maksimalna temperatura kretaće se uglavnom narednih dana od 14 do 23°C. 

U Beogradu narednih dana esta naoblačenja sa kišom i pljuskovima. Iako malo svežije, biće i dalje relativno toplo za ovo doba godine. Maksimalna temperatura kretaće se uglavnom narednih dana od 16 do 18°C.  

NOVEMBAR 2019: Topliji i prosečno vlažan novembar.

Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.7ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha od 5.2ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u novembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.9ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom novembra biće oko 12.2ºS.

Mesečna suma padavina tokom novembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 5 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini novembarska suma padavina iznosiće oko 39 mm.

Izvor: RHMZ/weather2umbrella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *