BEOGRAD PROGNOZA Novogodišnji Vašar

Novogodišnji Vašar 2019

Novogodišnji vašar, koji je već 59 godina deo prednovogodišnje svečarske tradicije, ove godine će se održati od 14. do 30. decembra.

Čuveni luna-park, najveći zabavni park ovog tipa na čitavom Balkanu, biće smešten u hali 1 Beogradskog sajma, svakog radnog dana od 13.00 do 20.00, a vikendom od 10.00 do 20.00.

Posetioce očekuje čak 37 sprava – ringišpili, lavirinti, vrteške, igraonice, tobogani i druge igre za podizanje adrenalina. Poseban ovogodišnji ekskluzivitet je ringišpil visok neverovatnih 30 metara,
koji će korisnike vinuti do same kupole hale 1.

Uz igru i zabavu, posetioci će imati mogućnost kupovine novogodišnjih poklona, prigodnih igračaka, suvenira i različite druge robe široke potrošnje, i to po prazničnim cenama. Biće im na raspolaganju različite ugostiteljske usluge, roštilj ili slatkiši, a sve to zajedno ozbiljna je inspiracija za sve koji bi da se zabave sami, ali i za čitave porodice.

U vreme Novogodišnjeg vašara, od 14. do 30. decembra, ulaz je besplatan, a korišćenje sadržaja se naplaćuje. Cena parkiranja u krugu Beogradskog sajma je 150 dinara po satu.

Nova godina je vreme velike radosti za sve ljude, a proslava Nove godine u Beogradu ne zaostaje ni u čemu za onima u svetu. Osim što grad blista od novogodišnje dekoracije, hoteli, apartmani i hosteli za Novu godinu bivaju puni, pripremaju se novogodišnji koncerti, kupuju pokloni, bira svečana garderoba i curi voda na usta od pomisli na novogodišnje specijalitete koje ćemo jesti kako u restoranima, tako i kod kuće.

Mnogo ljudi dolazi u Beograd za Novu godinu. Tu su pre svega oni koji dolaze iz unutrašnjosti Srbije, znajući da je proslava Nove godine u Beogradu mnogo luđa i šarenija. Zatim su tu strani turisti koji dolaze iz okolnih država, Bugarske, Makedonije, Mađarske, ali i Slovenije, Nemačke, Austrije, Francuske, željnih provoda, dobro informisanih o srpskom gostoprimstvu i žurkama na splavovima, u kafanama i na trgovima. Na kraju, tu su pripadnici srpske dijaspore, koji dolaze iz daljine da se ponovo vide i zajednički raduju sa svojim prijateljima i rođacima.

Novoj godini se, možda i najviše, raduju najmlađi. Oni veruju da će im Deda Mraz doneti poklone ako su bili dobri, pa se nekako najviše trude u decembru, ne bi li se iskupili za nestašluke iz cele godine. Pišu se liste novogodišnjih želja, kite novogodišnje jelke i daje sve od sebe kako bi se ostalo budno sve do ponoći. Nema deteta koje ne bi volelo da pogledom uhvati Deda Mraza. Za njih je Nova godina u Beogradu nešto specijalno, svečanost puna mistike i čarolije.

Postoji mesto koje za Novu godinu u Beogradu privlači sve napred nabrojane kategorije – turiste, mlade, decu, roditelje, starije, sladokusce… Mesto puno ideja za dobar provod, smeha, gde se na jednom mestu okupljaju hrana, igre, ukrasi i pokloni. Možda već pogađate da je u pitanju novogodišnji vašar.

PROČITAJTE JOŠ: ORGANIZAM STRADA KADA MU FALI JOD!

IZVOR: LEPE VESTI  / NOVA GODINA 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *