Zašto mnogi parovi raskidaju baš u vreme praznika?

Zašto mnogi parovi raskidaju baš u vreme praznika?

Zašto mnogi parovi raskidaju baš u vreme praznika? Prve asocijacije na praznike jesu radost i ljubav, a upravo tokom decembra mnogi parove se odluče na veridbu. Međutim, ne dožive svi novogodišnju čaroliju na isti način, te ima i onih koji reše da stave tačku na vezu i sreću potraže sa nekim drugim. Rezultati studije koja je analizirala raskide na osnovu Facebook statusa, pokazali su da se najviše rastanaka desi 2 nedelje uoči praznika, a 11. decembar je najčešći datum. Zašto ljubav često ne prezimi praznike, otkrijte u redovima koji slede.

Decembar u život mnogih parova unese stres i pometnju, jer upravo u tim trenucima počnemo da preispitujemo odnos, te da li je trenutak da predstavimo partnera porodici i prijateljima. Ukoliko vam unutrašnji glas govori da to ne treba da uradite, a u ozbiljnoj ste vezi, onda je možda najbolje da svako krene svojim putem. Istraživanje sprovedeno 2017. godine u Australiji, potvrđuje ovu tezu, jer je čak 56 procenata muškaraca i 71 procenat žena, izjavilo da bi pre raskinuli sa partnerom nego ga upoznali sa porodicom.

Druženje sa prijateljima i okupljanje porodice zaista mogu da podstaknu na razmišljanje, pre svega o tome da li se partner uklapa u tu sliku. Nekad je odgovor da, te se partneri dodatno zbliže, a nekad dolazi do raskida.
Postoje oni koji su već na ivici toga da prelome, pa im novi početak uliva odlučnost i hrabrost da naprave rez i unesu preko potrebne promene.

Raskidanje veze tik pred praznike može delovati okrutno i kao ne baš idealan trenutak, međutim, ako se tako osećate, treba da se suočite sa partnerom i predočite bolnu istinu. Što pre to bolje, zar ne? Ionako biste samo kupovali vreme i produžavali agoniju.

PROČITAJTE JOŠ: MASKE PROTIV ZAGAĐENOG VAZDUHA

Izvor / AUTOR:   CITYMAGAZINE  Best Life               Fotografija u tekstu: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *