Vremenska Prognoza za Vreme Sutra Kratkoročna Prognoza Vremena

Vremenska Prognoza za 01. April

Vremenska Prognoza za većem delu Vojvodine u sredu biće suvo, a u Bačkoj i na severu Banata sunčano. U ostalim predelima Srbije biće oblačno i veoma hladno sa snegom, uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

Krajem dana i tokom večeri sa severa se očekuje prestanak padavina i delimično razvedravanje. Duvaće umeren do pojačan vetar istočnih pravaca, a na jugu i istoku Srbije i u planinskim predelima očekuju se snežni nanosi i smetovi. Minimalna temperatura od -3 do 2°C, maksimalna dnevna od 0°C na jugu i istoku do 10°C na severu Srbije.

U Beogradu u sredu oblačno i veoma hladno, u toku jutra povremeno sa slabim snegom. Krajem dana i tokom večeri delimično razvedravanje. Duvaće umeren do pojačan vetar istočnih pravaca. Minimalna temperatura 1°C, maksimalna dnevna 7°C.

Na severu Srbije narednih dana sunčano i toplije, dok se u ostalim predelima očekuje umereno oblačno vreme, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. U jutarnjim časovima biće uslova za mraz, naročito u četvrtak i petak.

Maksimalna temperatura u četvrtak od 7 do 13°C, u petak u većini predela oko 15°C, a za vikend od 12 do 18°C. U nedelju će duvati umeren do jak jugoistočni vetar, u košavskom području sa olujnim udarima.

U Beogradu narednih dana sunčano i toplije, ali uz hladna jutra, a u četvrtak i petak uz uslove za slab mraz. Maksimalna temperatura u četvrtak do 12°C, u petak oko 15°C, a za vikend do 17°C. U nedelju će duvati umeren do jak jugoistočni vetar, povremeno i sa olujnim udarima.

Već u sredu ujutro velika opasnost od mraza očekuje se u Bačkoj, na severu Banata i na zapadu Srema, a temperature bi se spustile i do -3°C, pri tlu i niže.

PROČITAJTE JOŠ: KOLIKA JE NORMALNA TEMPERATURA TELA?

Ovo će u sredu biti najugroženiji deo Srbije od mraza, jer će vreme biti vedro, što će dovesti do velikog izračivanja atmosfere, dok se u ostalim predelima Srbije očekuje oblačnost sa snegom, što će ublažiti mraz, ali se svakako očekuju veoma niske temperature za ovo doba godine.

Od četvrtka vedro se očekuje u većini predela Srbije, pa se u četvrtak i petak slab do umeren mraz očekuje u većem delu Srbije, a u petak najveća opasnost biće južnije od Save i Dunava i južnije od Beograda.

Iako se od četvrtka i petka očekuje porast maksimalnih temperatura i one biti i preko 15°C, opasnsost od mraza očekuje se se do subote. I nakon toga jutra će biti hladna i sveža, ali se pojava mraza očekuje uglavnom pri tlu.

Zbog očekivanih veoma niskih temperatura i mraza, preporčuje se ogroman oprez kada su poljoprivredne i ratarske kulture u pitanju i da se preduzmu adekvatne mere zaštite, jer bi mraz mogao da napravi velike štete, a kao što je već bio slučaj tokom prethodne sedmice.

IZVOR: weather2umbrella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *