UPOZORENJE NA OBILNE PADAVINE Upozorenje i Prognoza Vremena

UPOZORENJE NA OBILNE PADAVINE ZA SRBIJU

UPOZORENJE NA OBILNE PADAVINE ZA SRBIJU ZA 04. i 05.11.2021.

Večeras, u toku noći i u petak, u severnim, zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima očekuju se obilne padavine od 30 do 50 mm za 24 sata, a u oblasti centralnog i južnog Banata, Beograda, jugozapadne i zapadne Srbije lokalno i više.

UPOZORENJE NA OBILNE PADAVINE ZA PODRUČJE BEOGRADA ZA 04.11. i 05.11.2021.

Na području Beograda večeras, tokom noći i sutra očekuju se obilne padavine oko 40 mm za 24 sata, u pojedinim delovima grada i više.

BEOGRAD, PROGNOZA VREMENA ZA:   04.11.2021.   

Od sredine dana jače naoblačenje koje će usloviti povremeno kišu. Tokom večeri i noći jačanje intenziteta padavina, pa se očekuju i lokalni pljuskovi i obilnije količine padavina od 20 do 40 mm. Vetar umeren, povremeno jak, južni i jugoistočni, posle podne u slabljenju i skretanju na severozapadni. Najviša temperatura 24 stepena.

BEOGRAD, PROGNOZA VREMENA ZA:   05.11.2021.   

Oblačno i osetno hladnije, sa kišom i pljuskovima uz slab i umeren severozapadni vetar. Veća količina padavina očekuje se ujutru. Dnevna temperatura tokom dana biće u postepenom padu, ujutru oko 13, posle podne oko 10 °C.

Pročitajte još:  UPOZORENJE ZA PODRUČJE SRBIJE NA SNEG I SNEŽNE NANOSE

BEOGRAD, IZGLEDI VREMENA ZA SEDAM DANA (do 12.11.2021.god.)

Do srede umereno i potpuno oblačno, povremeno sa slabom kišom, a zatim suvo uz postepeno smanjenje oblačnosti. Dnevna temperatura biće oko proseka za ovaj period godine.

SRBIJA, PROGNOZA VREMENA ZA:   04.11.2021.   

Posle podne u zapadnim, centralnim i severnim predelima naoblačenje sa kišom i pljuskovima. Uveče i tokom noći jačanje intenziteta padavina, pa se lokalno očekuju i obilne padavine, od 20 do 40 mm kiše za 12 sati. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, u košavskom području povremeno jak, a na jugu Banata sa olujnim udarima, koji će biti u postepenom slabljenju i skretanju na severozapadni. Na jugu i istoku zemlje do kraja dana zadržaće se promenljivo oblačno, toplo i suvo vreme uz slab do umeren južni i jugoistočni vetar. Najviša temperatura od 20 do 28 °C, u Timočkoj Krajini oko 14 °C.

SRBIJA,  PROGNOZA VREMENA ZA:   05.11.2021.   

Oblačno i osetno hladnije, sa kišom i pljuskovima uz slab i umeren severozapadni vetar, osim na jugu i istoku zemlje gde će se zadržati suvo i toplo vreme uz slab i umeren južni i jugoistočni vetar. Obilne padavine očekuju se ujutru i pre podne u zapadnim i jugozapadnim predelima, na području Beograda, kao i južnog Banata. Jutarnja temperatura od 8 do 13 °C, najviša dnevna od 10 do 17 °C, na jugoistoku oko 23 °C.

SRBIJA, IZGLEDI VREMENA ZA SEDAM DANA (do 12.11.2021.god.)

Do srede umereno i potpuno oblačno, ponegde sa slabom kišom. Zatim suvo uz postepeno smanjenje oblačnosti. Dnevna temperatura biće oko proseka za ovaj period godine, osim na jugoistoku zemlje gde će se do utorka zadržati toplo vreme za ovaj period godine i to posebno u nedelju i ponedeljak.

Izvor: Republički Hidrometeorološki Zavod

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *