Čišćenje organizma sodom

Čišćenje organizma sodom Soda bikarbona u medicinske svrhe?

Čišćenje organizma sodom, Kako se koristi soda bikarbona u medicinske svrhe, šta je farmaceutska soda i kako je koristiti kod gljivica i čišćenja organizma sodom bikarbonom? Kako se pije soda bikarbona? Saznajte i gde kupiti medicinsku sodu bikarbonu i koja je cena.

Ono što je najznačajnije, soda bikarbona je potpuno bezopasna, i soda bikarbona u medicinske svrhe se koristi sve više. Ovu činjenicu potvrđuje američka Agencija za zaštitu životne sredine, koja navodi da se Natrijum bikarbonat “smatra generalno sigurnim”. Najbolje od svega?

Mnogi drugi instituti preporučuju čišćenje organizma sodom bikarbonom. To je najjeftiniji i najpristupačniji proizvod!

Soda bikarbona u medicinske svrhe

Zašto se koristi soda bikarbona u Medicinske svrhe?

Naime, bikarbonat je prisutan u svim telesnim tečnostima i organima i igra glavnu ulogu u balansima kiseline i baze u ljudskom telu.

Nedostaci bikarbonata izazivaju velike probleme za ljudsku fiziologiju kada vaskularni sistem počinje da se pogoršava pošto je manje kiseonika isporučeno u ćelije. Nedostatak bikarbonata je sinonim za nedostatke ugljen-dioksida. Bikarbonat je izvanredan lek jer se pretvara u ugljen-dioksid u želucu, koji dovodi bikarbonate u krv.

Natrijum bikarbonat se može koristiti kao prva linija odbrane za širok spektar bolesti, uključujući rak, grip, dijabetes, bolest bubrega, pa čak i obična prehlada. Već smo naveli dermatološke i razloge za oralno zdravlje.

Sodu bikarbonu u medicinske svrhe mogu da koriste svi, međutim postoje izuzetci kada treba biti obazriv.

Osobe sa povišenim krvnim pritiskom trebale bi ipak biti obazrive sa primenom sode bikarbone u medicinske svrhe, kao i sa čišćenjem organizma sodom bikarbonom. Ona je jedinjenje natrijuma koji utiče na povećanje krvnog pritiska.

Šta je medicinska soda bikarbona

Prvo i najvažnije, stručno hemijsko objašnjenje medicinske, odnosno farmaceutske sode bikarbone. Naime, opšte je poznato da se u apotekama, drogerijama i prodavnicama zdrave hrane može kupiti medicinska soda bez aluminijuma. Po toj logici svaka obična soda sa polica supermarketa onda sadrži u sebi aluminijum, zar ne?

Soda bikarbona ne sadrži aluminijum!

Da biste svi shvatili zašto je tako, važno je da pogledate hemijsku reakciju dobijanja sode bikarbone (NaHCO3). Ne morate biti hemičar da biste razumeli proces i znali nazive jedinjenja koji u njemu učestvuju. Dovoljno je samo da pogledate. Prosto, nigde u ovim hemijskim reakcijama nema aluminijuma.

Šta je soda bikarbona kojim postupkom se proizvodi Natrijum bikarbonat koji se naziva Solvejev postupak?

NH3 + CO2 + H2O → NH4HCO3

NH4HCO3 + NaCl → NaHCO3 + NH4Cl

Pored sode, drugi proizvod koji se dobija je takođe so, amonijum-hlorid (NH4Cl). U reakciji učestvuje još i so natrijum-hlorid (NaCl). Dakle, samo soli. Nema metalnog aluminijuma, niti njegovih jedinjenja. Farmaceutska soda bikarbona je potpuno ista kao i soda koju kupujemo u prodavnicama.

Ono što možemo da tražimo na deklaraciji sode bikarbone je njena 100% čistoća ili termin „prečišćena“. Ukoliko se nalazi u manjem procentu, znači da sadrži i pomenute soli, zaostale u procesu proizvodnje, te nije dovoljno prečišćena.

Pojam medicinska ili farmaceutska soda bikarbona je izmišljen da bi se po 3 puta skupljoj ceni naplatio ovaj svestrani proizvod. Sigurno je da će trebati mnogo vremena da se razbije ovaj mit, usađen višedecenijskim marketingškim trikovima farmacetskih kompanija.

Samim tim što je na nekim od pakovanja naglašeno da je medicinska soda „pouzdanija, adekvatnija, bezbednija od prehrambene sode“, pokazuje da se radi od čistom nadmetanju ove dve industrije.

Dakle, verujte samo svojim očima, pogledajte deklaraciju (farmaceutske) sode bikarbone koju želite da koristite u medicinske ili bilo koje svrhe.

Gde kupiti medicinsku sodu bikarbonu i koja je cena

I kad već postoji termin medicinska soda, da nastavimo sa njim. Naime, u skoro svim apotekama, drogerijama i bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane može se pronaći medicinska soda. Pakovanja su uglavnom nešto veća, najčešće od 500 grama. Kesicu farmaceutske sode od 20 grama, nećete pronaći. A za pomenutih 500 grama biće potrebno da izdvojite oko 700 dinara.

Takođe, soda bikarbona za medicinske svrhe postoji u tabletama.

U navedenim objektima možete dobiti i farmaceutsku sodu u tabletama. Još jednom, potpuno isto, samo pakovano u vidu tableta. Pakovanje od 10 komada kupićete za prosečno 180 dinara.

U supermarketima cene „obične“ sode bikarbone kreću se od 65 do 85 dinara za 500 grama.

Soda bikarbona u tabletama je praktičnija za korišćenje u medicinske svrhe, kao za čišćenje organizma jer je lakša za nošenje uz sebe.

Čišćenje organizma sodom bikarbonom

Natrijum hidrogenkarbonat je slabo bazna supstanca rastvorljiva u vodi i brzo delujući antacid. Za ljudski organizam, to je efikasno sredstvo koje neutrališe višak želudačne kiseline, dovodi pH vrednost u stabilnu sredinu i na taj način smanjuje simptome gorušice, učestalo podrigivanje, nadutost i loš zadah.

Još od davnina su bake mešale malo sode u čaši vode kada ih „muči kiselina“ i na taj način su čistili organizam sodom bikarbonom.

Pored čišćenja organizma soda bikarbona pomaže regeneraciju iritirane kože i sluzokože, uklanja naslage na zubima, pomaže zaceljivanje opekotina, deluje protiv infekcije mokraćne bešike i povećane kiselosti urina, protiv gljivičnih infekcija, kao dezodorans za pazuh.

PROČITAJTE JOŠ: SAMO U SRBIJI

Soda bikarbona i gljivice

Soda bikarbona u medicinske svrhe se upotrebljava i za vaginalne infekcije.

Jedan od najboljih ginekoloških rešenja za infekcije izazvane gljivicom Kandida je soda bikarbona. Vaginalna kandidijaza nastaje prekomernim rastom gljivice Candide albicans.

Najčešći simptomi su svrab, iritacija, osećaj pečenja i vaginalni sekret bele boje, sirastog izgleda, bez mirisa. Lekari za ovaj problem najčešće preporučuju jake lekove kao što su antimikotici.

Međutim, veoma lako ovaj problem može se rešiti i ispiranjem sa rastvorom sode bikarbone. Iz onog opštepoznatog razloga – povećanja narušene pH vrednosti sredine. Kandida ne može da preživi u baznoj sredini.

Ovu informaciju ćete čuti verovatno samo od malog broja lekara. Jasno je da oni ne smeju da nam preporučuju alternativne metode lečenja, kao i da moraju da reklamiraju farmaceutske kuće, ali ipak postoji i mali broj onih koji će nam šapnuti na uvo i poneku „tajnu“ kako se koristi soda bikarbona u medicinske svrhe.

Za ispiranje sa sodom bikarbonom u kućnim uslovima potreban vam je irigator (kupuje se u apoteci, oko 550 dinara) i soda bikarbona. Irigator je zapremine 500 ml. Količinu rastvora pripremite po želji, prema odnosu: 1 kašikica sode na 100 ml vode. Obzirom da postoji i medicinska soda u tabletama, možete ih koristiti kao vaginalete.

Soda bikarbona i rak

Ono što se sve više istražuje na internetu i privlači pažnju mnogih ljudi, jeste da li soda bikarbona ima bilo kakav efekat u izlečenju najopasnijih bolesti današnjice, kao što je rak.

Postoje brojne priče lekara i iskustva pacijenata koji su konvencionalne tretmane zamenili sa alternativnim tehnikama u kojima koriste sodu bikarbonu. Svaka na svoj način delotvorna, ali sve se svode na isto: uticaj na pH vrednost obolelog mesta/ćelije/tkiva. Mnoge tekstove o tome objavio je Dr Mark Sircus.

Ovo je ipak veoma ozbiljna stvar koju ostavljamo svima vama na procenu i dalje informisanje.

Sigurno je da kiselost organizma pospešuje razvoj ćelija raka, a soda leči kiselost. O kiselosti organizma pročitajte u tekstu: Šta je kisela i bazna ishrana: Kojim namirnicama povećati baznu ishranu.

Kako piti sodu bikarbonu u medicinske svrhe

Kako piti sodu bikarbonu u medicinske svrhe je pitanje koje ljudi često postavljaju a odgovor nije tako komplikovan.

Sodu bikarbonu možete piti na sledeći način: 1/2 kafene kašikice sode bikarbone pomešati sa 1 dcl vode da se potpuno rastvori. Ovo je osnovna doza.

Tokom dana može se uzeti jedna doza za manje tegobe, a najviše sedam doza za izražene tegobe.

Za preventivne svrhe sodu bikarbonu pijte po potrebi.

Najbolje je piti ujutru na prazan stomak, jer je tako organizam najbrže apsorbuje.

Ako vam je rasvor sode bikarbone odbojnog ukusa, možete dodati par kapi limuna. Limun je antioksidans kiselog karaktera koja ima bazni efekat kada dospe u želudac i postiže povećanje pH vrednosti, isto kao i soda.

Pošto stučnjaci ukazuju da medicinska soda bikarbona ima preventivni karakter, za sve Vaše zdravstvene poteškoće obratitie se lekaru.

Za način lečenja kakav zaslužujete, bez čekanja u dugim redovima, preporučujemo dobrovoljno zdravstveno osiguranje.

IZVOR: toposiguranje
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *