Promenljivo oblačno STIŽE NAM STRAŠNO NEVREME Opet kiša....

Promenljivo oblačno i toplije Vremenska Prognoza

Promenljivo oblačno i toplije za: 28.11.2019. Ujutro prestanak padavina, pre podne suvo sa sunčanim intervalima, a posle podne i uveče ponovo kiša i kratkotrajni pljuskovi. Duvaće umeren jugoistočni vetar koji će posle podne biti u skretanju na jugozapadni. Najniža temperatura oko 11 °C, a najviša oko 19 °C.

BEOGRAD, IZGLEDI VREMENA ZA SEDAM DANA (do 05.12.2019.god.)

U petak (29.11.) promenljivo oblačno i relativno toplo sa sunčanim intervalima i povremenom kišom i pljuskovima. U subotu (30.11.) osetno hladnije, ujutro i pre podne oblačno s kišom, a posle podne i uveče prestanak padavina i postepeno razvedravanje. U nedelju (01.12.) ujutro slab mraz, magla i niska oblačnost. U toku dana pretežno sunčano. Posle podne i uveče postepeno naoblačenje uz pojačanje jugoistočnog vetra. I u prvoj polovini naredne sedmice česta naoblačenja – u ponedeljak (02.12.) malo toplije i vetrovito, a od utorka (03 – 05.12.) hladnije, povremeno s kišom.

SRBIJA, PROGNOZA VREMENA ZA: 27.11.2019.

Veći deo dana pretežno sunčano i malo toplije, osim Timočke Krajine, gde će biti oblačno i hladnije, kao i pojedinih kotlina i nižih predela na zapadu i severozapadu gde će se magla duže zadržati. Vetar slab i umeren, na jugu Banata jak, jugoistočni. Najviša temperatura od 12 °C do 17 °C, a u Timočkoj Krajini i u mestima sa maglom hladnije, od 8 do 12 °C. Uveče i u toku noći prolazno naoblačenje s kišom, prvo u zapadnim i severozapadnim, a zatim i u ostalim krajevima Srbije.

SRBIJA, PROGNOZA VREMENA ZA: 28.11.2019.

Ujutro ponegde po kotlinama kratkotrajna magla. U toku dana promenljivo oblačno – rano ujutro još ponegde s kišom na severu i istoku Srbije, pre podne u većem delu suvo sa sunčanim intervalima, a posle podne i uveče ponovo kiša i kratkotrajni pljuskovi. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno jak, u toku dana u postepenom skretanju na jugozapadni. Najniža temperatura od 5 do 11 °C, a najviša od 14 do 19 °C, samo u Timočkoj Krajini hladnije, oko 9 °C.

SRBIJA, IZGLEDI VREMENA ZA SEDAM DANA (do 05.12.2019.god.)

U petak (29.11.) promenljivo oblačno i relativno toplo sa sunčanim intervalima i povremenom kišom i pljuskovima, koji će ponegde biti praćeni grmljavinom. U subotu (30.11.) osetno hladnije, ujutro i pre podne oblačno s kišom, na planinama sa snegom, a posle podne i uveče prestanak padavina i postepeno razvedravanje. U nedelju (01.12.) ujutro slab mraz, magla i niska oblačnost. U toku dana pretežno sunčano. Posle podne i uveče sa zapada i severozapada postepeno naoblačenje, a u košavskom podrjučju pojačanje jugoistočnog vetra. I u prvoj polovini naredne sedmice česta naoblačenja – u ponedeljak (02.12.) malo toplije i vetrovito, a od utorka (03 – 05.12.) hladnije, povremeno s kišom, na planinama sa snegom.

PROČITAJTE JOŠ: ORGANIZAM STRADA KADA MU FALI JOD!

IZVOR: Republički Hidrometeorološki Zavod
Odsek za kratkoročnu i srednjoročnu prognozu vremena, rane najave i upozorenja
www.hidmet.gov.rs  e-mail: prognoza@hidmet.gov.rs
tel: 011/2542-184, 011/30-50-968

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *