Marko Marković

Marko Marković na festivalu Eurosonic

Marko Marković Jedan od najuvaženijih duvačkih orkestara na ovim prostorima, Marko Marković Brass Band, nastupiće na prestižnom evropskom šoukejs festivalu, muzičkoj konferenciji Eurosonic (Groningen, Holandija od 15. do 18. januara).

Marko Marković predstavlja budućnost trubačkih orkestara na ovim prostorima. On soul, fank, džez i elektroniku hrabro kombinuje sa tradicijom uz koju je rastao.

Duvački orkestri danas najpre treba da slušaju različite vrste muzike kako bi shvatili kako da naprave dobru kompoziciju, koja će odgovarati savremenom zvuku. Sledeći taj princip, uspeo sam da postanem različit u odnosu na druge trubače sa ovih prostora. Ne krijem i ne stidim se da kažem da sam najmoderniji i najbolji trubač u Srbiji,” argumentovano tvrdi Marko.

Njegov debitantski album “Mastika” su prošle godine zajedno objavili Mascom i britanska izdavačka kuća The state51 Conspiracy. Pojava Brass Banda na Eurosonicu potvrđuje neosporan kvalitet koji poseduje album “Mastika” kao i reputaciju vrhunske festivalske, koncertne atrakcije koju je bend u evropskim okvirima odavno stekao.

Eurosonic svake godine ugosti preko 4.000 profesionalaca iz sveta muzičkog biznisa, uključujući i 400 međunarodnih festivala. Ovaj događaj predstavi oko 350 evropskih umetnika pred preko 40.000 posetilaca.

PROČITAJTE JOŠ:

Humanitarna trka MrazijAda održaće se u nedelju

IZVOR: Mascom FOTO : PRINTSCRIN

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *