Pet načina na koje nedostatak joda ugrožava vaše zdravljePet načina na koje nedostatak joda ugrožava vaše zdravlje virus izaziva upalu pluća, jod je pobeđujeJod poboljšava raspoloženje i ubija viruse?

Jod poboljšava raspoloženje i ubija viruse?

Jod poboljšava raspoloženje i ubija viruse? Ako vam nikako ne polazi za rukom da se izborite sa viškom kilograma, ako se često ujutro budite iscrpljeni, a tokom dana ste bez razloga nervozni, ako imate problema sa pamćenjem i koncentracijom, vaš ten je izgubio svežinu, a kosa je suva i opada, verovatno vam nedostaje jod.

PROČITAJTE JOŠ: PLANIRANA ISKLJUČENJA STRUJE OD 23 DO 29 JULA

Endokrinolozi ukazuju da nizak nivo joda može usporiti metabolizam. Hrana se tada skladišti kao masnoća, što dovodi do gojenja. Jod je neophodan za rad štitaste žlezde, koja reguliše metabolizam. Imunološki sistem zavisi od pravilnog funkcionisanja metabolizma. Jod je neophodna podrška imunološkom sistemu.

Foto: Shutterstock

Odavno je poznato da je jod neophodan za pravilno funkcionisanje našeg organizma, ali ono što ne znaju svi, jeste da je jod mineral koji ubija bakterije, viruse i gljivice.

PROČITAJTE JOŠ: Manifestacija “Banatski slatki dan” u Opovu

Dr Geri Voren (Garry Warren), glavni istraživač prestižne američke kompanije SAIC u svom radu “Unos joda za smanjenje prenosa Covida-19 i smrtnosti od Covida-19” objavljenom u publikaciji “Risrč gejt” (Research Gate), ukazao je da dnevni unos maksimalno preporučenih količina joda dovodi do apoptoze- ćelijske smrti ćelija zaraženih virusom, sprečavajući njegovo dalje širenje.

Na ovaj način možemo da zaštitimo sebe jednostavno povećavanjem dnevnog unosa joda na  30 mcg / kg u skladu sa preporukama Svetske zdravstve organizacije – WHO.

Sada je najvažnije voditi računa o zdravlju, zdravo se hraniti, ojačati imunitet i sprečiti ponovno širenje virusa vakcinacijom. 

RADIO COOL /PR

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *