Gala koncert ruskog baleta „PETIPU S LJUBAVLJU” biće premijerno izveden 21. decembra u 20 časova u Kombank Dvorani. Koncert je posvećen dvestogodišnjici istaknutog koreografa, plesača, balet majstora i pedagoga čije ime zvuči kao element klasičnog plesa — Marius Petipa.

Zvezde ruskog baleta, briljantni solisti Marinskog i Mihajlovskog teatra Sankt Peterburga, kao i Boljšoj teatra, u prednovogodišnje veče, premijerno u Beogradu, izvešće remek dela klasične koreografije, “ikone” baletnog žanra – Pas de dieux, iz najpoznatijih baleta koje voli publika: “Bajadera”, “Labudovo jezero”, “Don Kihot”, “Korsar”, “Rajmonda” i drugih.

Izvođenje ove predstave «Petipu, s ljubavlju» predstavlja jedinstvenu mogućnost da se publika upozna sa koreografijom istaknutog maestra uz prelepo izvođenje solista i svetski poznatih umetnika u baletskom plesu.

Gala koncert „Petipu, s ljubavlju“ je izvanredni praznik muzike i koreografije! Čudesni plesovi i neprevaziđena veština ruskih baletskih zvezda će upotpuniti ovaj nezaboravni doživljaj zadivljujućom novogodišnjom atmosferom.

Program koji će biti izveden u dva dela od po 50 minuta, pokazaće poseban položaj rusijskog i ruskog baleta sa klasičnom koreografskom školom koji je uticao na svetsku umetnost i koji i do danas potvrđuje najviše kulturne i humanitarne vrednosti.

Marius Petipa — to je cela epoha ruskog baleta. Spisak baleta koje je izveo na ruskoj sceni umetnik rodom iz Marselja je veoma dugačak — ima ih preko sedamdeset, a originalnih izvođenja— 46, ne uzimajući u obzir plesove za opere i zabavne pozorišne komada.
Svako delo Francuza koji je posvetio svoj život ruskom baletu je ispunjeno dubokim smislom.

Karte su u prodaji na blagajni Kombank Dvorane i svim prodajnim mestima Eventima.

Izvor: FB Page Kombank Dvorana

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *