Ovog puta ubica ne sedi na optuženičkoj klupi: Trinaest
Beskrupulozni tužilac. Briljantni branilac.Optuženi krije tajnu.

Ovog puta ukoliko ste ljubitelji napetih trilera i neočekivanih obrta, roman Trinaest je pravi izbor za vas. Autora Stiva Kavanu kritika i publika nazivaju kraljem trilera, a njegove knjige prevedene su i objavljene na više od dvadeset jezika.

Junaci romana Trinaest Rejčel i Bobi Solomon bili su najpoznatiji i najmoćniji holivudski par. Čitav svet mogao je da bude njihov, međutim, sudbina se poigrala sa životima ovog uspešnog para. Rejčel je svirepo ubijena, a njen partner je optužen za brutalno ubistvo. Iako na prvi pogled deluje kao zločin iz strasti, zapravo je reč o jednom u nizu ubistava najinteligentnijeg serijskog ubice koji je hodao planetom. Još jednom je rešio da se zabavi. Ubio je da bi posmatrao predstavu s najboljeg mesta i bio siguran da će pogrešan čovek biti osuđen za zločin. Jer ovoga puta ubica ne sedi na optuženičkoj klupi. On je u poroti.

Autor trilera Trinaest Stiv Kavana detinjstvo je proveo u Belfastu, a zatim se preselio u Dablin da bi studirao pravo. Danas radi kao advokat građanskog prava na nekoliko poznatih slučajeva. Izabran je za program Amazon Rising Stars 2015. godine, kad je osvojio i nagradu ACES Saveta za umetnost Severne Irske.

Vulkan izdavaštvo do sada je objavilo veliki broj naslova sa sličnom tematikom, među kojima su trileri Gde zlo spava Daria Korentija, Devojka koja je ćutala Mikaela Jorta i Hansa Rosenfelta i Čovek iz lavirinta Donata Karizija.

Izvor: Vulkan izdavaštvo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *