Budućnost je stigla

Budućnost je stigla! Mali Igor kao iz filma Robokap!  NOVA ZVEZDA KALAŠNJIKOVA

Budućnost je stigla….Može da obavlja inženjerske poslove i da puca…
Mali Igor MOŽE DA OBAVLJA INŽENJERSKE POSLOVE I DA PUCA…

Budućnost je stigla…. Ruski koncern “Kalašnjikov” ima novu zvezdu – to je robot Mali Igor (Igorek), koji liči na zlikovca iz poznatog holivudskog filma “Robokap”.
U pitanju je koncept savremenog oružja koje je još u razvoju.

Prototip na sajmu

Budućnost je stigla….Mali Igor je otporan na metke, može da hoda, drži i pomera stvari svojim kandžama. On takođe može da koristi razne vrste oružja pomoću svojih kandži. Težak je 4,5 tona i visok nešto manje od četiri metra.

Njime se upravlja iz kabine koja se nalazi iza stakla otpornog na metke. Iz “Kalašnjikova” najavljuju da je on predviđen za inženjerske radove, ali i da može da se upotrebi na frontu. Njegov prototip je predstavljen u ruskoj prestonici na sajmu “Vojska 2018”.

– Ovaj robot je verovatno najbolji novi model koji je predstavljen na sajmu naoružanja u Moskvi. Ovo je samo demonstracija puta kojim smo krenuli. Mi razumemo da postoje roboti mašine koji voze guseničare i druga borbena vozila, takođe shvatamo da postoji potražnja za antropomorfnim pokretnim sistemima – rekao je Vladimir Dmitrijev, jedan od čelnika “Kalašnjikova”.

Uspešna kompanija

Mali Igor veoma liči na robota AD-209, koji je zvezda filmova “Robokap”.Budućnost je stigla….
Na sajmu “Vojska 2018” učestvuje oko 1.200 kompanija iz Rusije i celog sveta, predstavljajući svoje najnovije proizvode. Izloženo je 26.000 raznih vojnih sistema i oružja, od helikoptera do borbenih aviona, tenkova i oružja malog kaliba.

“Kalašnjikov” je stekao slavu zahvaljujući automatskoj pušci “AK-47”, po mnogima najboljoj na svetu, koja je proizvedena u oko 100 miliona komada. Ova kompanija proizvodi oko 95 odsto naoružanja u Rusiji i izvozi u 27 zemalja širom sveta.

Izvor: Kurir.rs/ Foto: AP

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *