Predsednik na 42. Međunarodnom beogradskom sajmu turizma

Predsednik na 42. Međunarodnom beogradskom sajmu turizma.
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas 42. Međunarodnom beogradskom sajmu turizma, gde je sa šefom Delegacije Evropske unije ambasadorom Semom Fabricijem i zamenicom ambasadora Savezne Republike Nemačke Doroteom Gizelman obeležio početak projekta EU za kulturno nasleđe i turizam.

Predsednik Vučić prisustvovao 42. Međunarodnom beogradskom sajmu turizma

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

Predsednik Vučić je istakao da Srbija bez pomoći Evropske unije ne bi mogla da u ovolikoj meri ulaže u razvoj turizma i očuvanje kulturnog nasleđa u istočnom delu Srbije. On je naveo da se u Srbiji često nađe razlog za kritiku EU, ali da u ovom slučaju dugujemo veliku zahvalnost EU za sve što su učinili.
“Drugačije će izgledati istok Srbije kada ovi projekti budu implementirani“, rekao je predsednik Vučić, obraćajući se na predstavljanju početka projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“, u okviru kojeg su EU i Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke uložili 16,5 miliona evra u projekte na istoku Srbije.

Predsednik Vučić prisustvovao 42. Međunarodnom beogradskom sajmu turizma

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

„Tih 16,5 miliona evra je ogroman novac. Neće da promeni sve, ali je teško da bismo, bez obzira na sve uspehe koje imamo u ekonomskoj politici, mogli da izdvojimo toliko novca za ove projekte“, rekao je predsednik Vučić i ocenio da EU na pametan način ulaže novac u strateški razvoj i turističke potencijale, ali i dubinski i raznovrsno, kako bi Srbija mogla da privuče različite kategorije ljudi da posete istok naše zemlje.

Predsednik Vučić prisustvovao 42. Međunarodnom beogradskom sajmu turizma

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

„Istok Srbije i Podunavlje su biseri naše zemlje, koje do danas nismo iskoristili“, izjavio je predsednik Vučić i podsetio da je uz pomoć EU obnovljena i Golubačka tvrđava, kao i da će, kada budu završeni projekti, i Kladovo, Negotin, Zaječar i drugi delovi istočne Srbije izgledati potpuno drugačije.
Predsednik Vučić je istakao da zahvaljujući ovakvim projektima možemo da otkrijemo sve lepote naše zemlje i da sami vidimo šta sve možemo da uradimo za Srbiju. On je objasnio da će, zahvaljujući ovim ulaganjima, doći i do procvata ugostiteljstva u istočnoj Srbiji.
Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

“Molim ljude da dobro čuju sve što hoćemo da uradimo sa ovim novcem. Nama ostaje da uradimo još mnogo posla i da privučemo ljude iz celog sveta. Ovo je izvanredna prilika da im ponudimo nešto bolje i više. Potrudićemo se da na ovaj novac dodamo i sami još sredstava, kako bismo popravili infrastrukturu ka istočnoj Srbiji, brzu saobraćajnicu ka tom delu zemlje“, naglasio je predsednik Vučić i zahvalio Evropskoj uniji na pomoći. On je izrazio nadu da će evropski partneri nastaviti da ulažu u istok Srbije, ali i druge delove naše zemlje. 

Beograd,
20. februar 2020. godine
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *