PODELA DEZINFEKCIONIH SREDSTAVA

PODELA DEZINFEKCIONIH SREDSTAVA I MASKI ZA GRAĐANE

FOTO:GLAS OPOVA , IZVOR: GLAS OPOVA 

PODELA DEZINFEKCIONIH SREDSTAVA I MASKI ZA GRAĐANE Od sutra (utorak, 31. mart) počinje besplatna podela dezinfekcionih sredstava i zaštitnih maski za građane Opštine Opovo.

Dezinfekciono sredstvo deliće se svakog dana od 10:00 do 13:00 časova u mesnim zajednicama i za svako domaćinstvo predviđena je jedna litra, a poterbno je poneti flašu litarske zapremine koje će se puniti iz rezervoara na punktovima.

FOTO: GLAS OPOVA

Predsednik opštine dr Zoran Tasić apeluje na građane da se disciplinovano ponašaju na punktovima, ne stvaraju gužve jer će dezinfekcionih sredstava biti za svako domaćinstvo.

„Kao što smo ranije najavili, sutra od 10:00 časova počinjemo sa podelom besplatnog dezinfekcionog sredstva u sva četiri mesta naše opštine. Punktovi se nalaze u zgradama mesnih zajednica, a pored rezervoara dežuraće ljudi iz mesnih zajednica i volonteri Crvenog krsta.

PROČITAJTE JOŠ : Kukuruzni hleb recepti

Molim i apelujem na građane da ne stvaraju gužve, da poštuju pravila i mere Vlade Republike Srbije, drže rastojanje i nose zaštitnu opremu. Po svakom domaćinstvu je predviđena jedna litra dezinfekcionog sredstva i molimo vas da striktno poštujete ova uputstva“ poručio je Tasić.

Nakon utroška dezinfekcionog sredstva (po tona za svaku mesnu zajednicu), kako se rezervoari budu praznili, lokalna samouprava će obezbeđivati nove količine. Takođe nadležni apeluju na građanstvo da poštuje interval od 10:00 do 13:00 časova jer mesne zajednice i opštinski štab za vanredne situacije imaju i druge obaveze koje moraju da sprovode, a tu je i mera zabrane kretanja.

NATRIJUM HIPOHLORIT

Dezinfekciono sredstvo koje će se građanima deliti je natrijum hipohlorit koji se može koristiti za dezinfekciju podova, prostora, kvaka i svih onih površina koje su najizloženije virusu. U pitanju je jedno od najefiksnijih sredstava sa mikrobiocidnim dejstvom, ali kako nadležni upozoravaju, upotreba mora biti izuzetno pažljiva. Koristite rukavice i nikako ne dirajte oči, nos i usta. Na mestu preuzimanja nalazi se detaljno uputstvo za korišćenje.

ZAŠTITNE MASKE

Lokalna samouprava je sprovela nabavku 5.000 zaštitnih maski koje se dopremaju sukcesivno. Svako ko nema masku može se obratiti savetima svojih mesnih zajednica, predsedniku mesne zajednice ili volonterima Crvenog krsta koji su na terenu. Ako tog momenta nema maski na raspolaganju, nazovite narednog dana.

KONTAKT TELEFONI MESNIH ZAJEDNICA:

Mesna zajednica Opovo:
063/175-5814; 069/185-9127

 

Mesna zajednica Baranda:
062/779-560; 064 6980018

 

Mesna zajednica Sefkerin: 013/2684-103;
064/4142550; 064/0505-303

 

Mesna zajednica Sakule:
013/681-027; 063/1060-538

FOTO:GLAS OPOVA , IZVOR: GLAS OPOVA 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *