Novogodišnje čestitke pretstavnika Opštine Opovo U nedelju će se Epidemiološoka situacija u Opštini EPIDEMIJA NA GRANICI PROGLAŠENJA VANREDNE ODLUKA OPŠTINSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE Opovo Odluka o merama SAOPŠTENJE Linijski koridorski prevoz

1874 OSOBA U SAMOIZLOACIJI U JUŽNOM BANATU

IZVOR: GLAS OPOVA, Kurir.rs

1874 OSOBA U SAMOIZLOACIJI U JUŽNOM BANATU  U Republici Srbiji je do 15 časova 29. marta 2020. godine registrovan ukupno 741 potvrđen slučaj COVID 19.
Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 376 osoba od kojih je 82 pozitivno i 294 negativno na novi korona virus.

Do 15 časova, 27. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 2462 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Od posledica koronavirusa preminulo je 13 osoba, 55 pacijenata čije je stanje teško nalazi se na respiratorima, dok je 45 osoba izlečeno.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, do 28. marta u južnom Banatu je registrovano ukupno šest potvrđenih slučaja COVID 19 (dva u Pančevu, tri u Alibunaru i jedan u Vršcu).

U samoizolaciji nalazi se 1874 osoba od čega 825 u Pančevu, 361 u Vršcu, 157 u Beloj Crkvi, 154 u Kovinu,
145 u Alibunaru, 139 u Kovačici, 55 u Plandištu, 38 u Opovu.

 

PROČITAJTE JOŠ:  KOLIKA JE NORMALNA TEMPERATURA TELA?

Prvih deset pacijenata zaraženih korona virusom primljeno je u privremenu bolnicu na Beogradski sajam.

Privremena bolnica na Beogradskom sajmu predodređena je za pacijente sa lakšom kliničkom slikom, odnosno sa blagim simptomima.

Prijem je počeo nešto posle 13 sati, a pacijenti su dovezeni ambulantnim kolima, uz pratnju policije.

Na Sajmu je postavljeno 3.000 kreveta koji su raspoređeni u halama 1, 3, 4 i 5.

Prostor je adaptiran tako da su bolničke postelje podeljene paravanima, svaki pacijent će imati i ormarić, ali i mogućnost da gleda televiziju i igra bilijar, stoni fudbal ili neku drugu društvenu igru. Ceo kompleks Sajma pokriven je dobrom vaj-faj konekcijom, a svaka soba u halama ima svoje priključke za struju.

Na galerijama hala već su postavljene privremene lekarske ordinacije sa rendgen aparatima. Osim lekara, u ovoj ogromnoj bolnici radiće i psiholozi.

Pacijentima će biti dozvoljeno kretanje po sajamskim halama u okviru kojih je postavljen karantin.

Glavna svrha ove, ali i ostalih privremenih bolnica koje se otvaraju u zemlji, jeste da pacijenti koji imaju lakše tegobe, a pozitivni su na virus korona, budu izolovani kako se bolest dalje ne bi širila, ali i da budu pod stalnim zdravstvenim nadzorom.

Privremene bolnice su, za sada, organizovane i u Novom Sadu i u Nišu.

IZVOR: GLAS OPOVA, Kurir.rs

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *