Zabrana kretanja za prvomajske PROGLAŠENO VANREDNO STANJE Ovo su dodatne MERE

Zabrana kretanja za prvomajske praznike

Zabrana kretanja za prvomajske praznike, policijski čas od četvrtka u 18 do ponedeljka u 5 časova.

Od početka epidemije od posledica zaraze korona virusom preminula je 156 osoba u Srbiji. Zaraženo je ukupno 8.042 ljudi. Vlada Srbije usvojila je odluku da zabrana kretanja naredne nedelje traje od četvrtka 30. aprila u 18 časova do ponedeljka 4. maja u 5 ujutru (83 časa zabrane kretanja na javnim površinama).

Ovaj vikend policijski čas koji je u toku trajaće do ponedeljka u 5 časova ujutro, tako da će građani do sledećeg “vikend policijskog časa” imati nepuna četiri dana slobodnog kretanja, da budemo precizniji 52 časa. U skladu sa tim, prodavnice za najstarije sugrađane će biti otvorene u četvrtak od 4 do 7 časova ujutru.

Ipak, da se ide ka tome da se mere relaksiraju i da se ovim restriktivim danima bliži kraj govore najave da će od ponedeljka početi da funkcioniše međugradski prevoz, biće dozvoljen rad pijacama na zatvorenom, frizerskim i kozmetičkim salonima, teretanama kao i fitnes klubovima. Više vremena za boravak napolju imaće i penzioneri.

PROČITAJTE JOŠ: 2,6 milijardi dinara poljoprivrednicima

– Građani stariji od 65 godina, moći će, počevši od ponedeljka, 27. aprila, svakoga dana da izlaze u šetnju u trajanju od sat vremena, u periodu između 18 časova i jedan čas iza ponoći, najviše 600 metara od mesta stanovanja. – saopšteno je iz Vlade Srbije.

Naša epidemijska kriva opada, međutim ako bismo naglo popustili i prestali da suzbijamo epidemiju, postoje svi uslovi da se ona ponovo razbukta kao da ništa nismo uradili, upozorio je imunolog Srđa Janković prilikom jutrošnjeg gostovanja na RTS-u.

PARKOVI ĆE BITI OTVORENI UBRZO, MASKE NEĆE BITI NEOPHODNE – Pulmolog Branimir Nestorović izjavio je danas da će parkovi vrlo brzo biti otvoreni, zato što, kako kaže, boravak napolju više nije takav rizik, i dodaje da čak ni maske neće morati da se nose. Nestorović je za TV Prva rekao da se posle 1. maja očekuje otvaranje tržnih centara i postoji najava da će obdaništa biti otvorena oko 11. maja.

IZVOR: Subotica.com

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *