ISPOŠTUJTE STARU SRPSKU TRADICIJU

Zvaničnici Srbije čestitali Uskrs po gregorijanskom kalendaru

Zvaničnici Srbije čestitali Uskrs po gregorijanskom kalendaru. Hrišćanski vernici koji vreme računaju po gregorijanskom kalendaru proslavljaju danas Uskrs.

Vučić čestitao Uskrs beogradskom nadbiskupu i ostalim vernicima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim hrišćanskim vernicima koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

Navodeći da hrišćanska zajednica dočekuje taj veliki praznik „u teškim vremenima velikih iskušenja za ceo svet“, Vučić je u čestitki poželeo nadbiskupu i vernicima da im Uskrs donese „svako dobro od Boga“.

„Želim da ovo vreme samoće iskoristite kako bi se okrenuli unutrašnjim neprolaznim vrednostima i molitvama za sve one koji nisu više sa nama, kako bismo svi zajedno u dobrom duhu zajedništva i sloge i u ovoj nevolji sa nadom dočekali Uskrs uz najbolje želje za mir, ozdravljenje i duhovno blagostanje“, naveo je predsednik Srbije a preneo njegov kabinet.

Hrišćani koji poštuju gregorijanski kalendar slave ove godine Uskrs u nedelju, 12. aprila.

Vulin poželeo ‘obilje Božjeg blagoslova’

Ministar odbrane Aleksandar Vulin svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru i nadbiskupu beogradskom Hočevaru čestitao je  praznik, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„U ovom teškom vremenu, kada gotovo čitav svet, pa i naša država, vode veliku bitku sa novom bolešću, potrebno je da svako od nas dobrim delima i molitvama, prizove Božiju milost i blagoslov“, naveo je Vulin i poželeo im ‘obilje Božjeg blagoslova’, prenosi Ministarstvo odbrane.

On je uputio čestitke i beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru.

„U ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i svoje lično, Vama, sveštenstvu i svim vernicima Rimokatoličke crkve u Republici Srbiji, iskreno i najsrdačnije čestitam najveći hrišćanski praznik Uskrs“, rekao je Vulin, piše u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ: NEDOSTATAK VITAMINA B Kako da prepoznati ?

Gojković čestitala praznik i poželela dobro zdravlje

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je Uskrs građanima Srbije, koji najveći hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

„Svim građanima Srbije, koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru, čestitam predstojeći praznik. Neka radost Uskrsa u ovim teškim i izazovnim vremenima bude snažan podsticaj da se sa aktuelnim nedaćama izborimo zajedno i složno. Danas je više nego ikada potrebno da pokažemo duh jedinstva i solidarnosti, dobru volju i brigu za sve ljude. Želim vam da praznik provedete u zdravlju, u svojim domovima. Srećan Uskrs“, navela je ona u saopštenju.

Brnabić: Hrišćanski praznik nas podseća da zajedničkim snagama možemo da izađemo kao pobednici

Čestitku povodom Uskrsa po gregorijanskom kalendaru uputila je i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić koja je navela da se danas više nego ranije pokazuje „koliko je važno da budemo odgovorni prema sebi i jedni prema drugima i koliko je svaki život i svaki pojedinac neprocenjivo važan činilac našeg društva“.

„U trenutku kada su svi građani sveta suočeni sa opasnošću i svaki pojedinac stavljen pred ispit solidarnosti, humanosti i odgovornosti prema bližnjima, ovaj veliki hrišćanski praznik nas podseća da samo zajedničkim snagama, složni kao društvo, možemo izaći kao pobednici“, navela je premijerka a prenela Vlada Srbije.

IZVOR: Beta/Danas Online

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *