PRIDRŽAVAJTE SE OVIH SAVETA I VAŠE LICE ĆE VAM BITI ZAHVALNO

PRIDRŽAVAJTE SE OVIH SAVETA I VAŠE LICE ĆE VAM BITI ZAHVALNO

PRIDRŽAVAJTE SE OVIH SAVETA I VAŠE LICE ĆE VAM BITI ZAHVALNO Znamo da je negovana koža, lepa koža. To ne podrazumeva samo redovne odlaske kod kod kozmetičara, već zahteva da sami brinemo o njoj kod kuće. Koža je naš najveći organ pa samim tim zaslužuje i  najviše nege. Vratiće nam onako kako se mi ophodimo prema njoj. Kada je u pitanju koža lica, ovo su  mali rituali  koje treba  uvrstiti u dnevnu rutinu.

Nikada nemojte ići na spavanje sa šminkom

Koliko god da ste umorne, nikada nemojte da legnete u krevet pre nego što skinete šminku. Često spavanje sa šminkom moze izazvati mnogo brže starenje kože. Pored toga, šminka na licu ne dozvoljava koži da diše, pore su zatvorene , što može dovesti do stvaranja akni.

Pročitajte još : Čišćenje organizma sodom

 Mažite zaštitni faktor svaki dan, a ne samo kada ste na moru

Lice i vrat su delovi tela koji su najizloženiji suncu. Samim tim potrebno je da koristimo odredjenu zaštitu kako bi sačuvali kožu od dugoročnih oštećenja kao što su hiperpigmentacija kože, starenje kože izazvano prekomernim izlaganjem suncu.  Neka nanošenje zaštitnog faktora postane vaša svakodnevica čak I kada je vreme oblačno.

Ne preskačite mazanje kreme

Svakoj koži je potrebna hidratacija bez obzira na tip. Odaberite kremu koja odgovara vašem tipu kože I nanosite je svako jutro I veče. Ukoliko to ne radite, vaša koža će postati dehidrirana, izgubiće elastičnost I sjaj. To će dovesti do bržeg stvaranja bora I starenja kože.

Autor by: Jelica Ristanović 

Sponsored by: Salon Lepote Bellezze

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *