Japanci i najmanja smrtnost od Kako pobediti Covid -19? Američki naučnici otkrili

Japanci i najmanja smrtnost od Covid-19 Zašto?

Japanci i najmanja smrtnost od Covid-19 Zašto? Sve zbog jednog moćnog elementa. Pandemija koronavirusa ne jenjava, ali smrtnost u velikoj meri varira od zemlje do zemlje, u čemu apsolutno najbolje rezultate pokazuje Japan. Najnovija statistika govori da je u zemlji izlazećeg sunca svega 18 mrtvih na million stanovnika a mnogi smatraju da je tajna upravo u jednom moćnom jedinjenju – jodu.

Ovakvi rezultati u skladu su i sa istraživanjem Nacionalnog reuma centra u Holandiji na čelu sa dr R. H. Verheesen koje je pokazalo da unošenje optimalnih količina joda ima bitan uticaj na procenat smrtnosti kod najstarije populacije, obolelih od Kovida – 19.

PROČITAJTE JOŠ: Preležali ste covid 19, a da li treba da se vakcinišete

Istovremeno, Dr. Gary Warren, glavni istraživač kompanije SAIC, u svom radu „Unos joda za smanjenje prenosa Covida-19 i smrtnosti od Covida-19“ objavljenom u publikaciji Reserch Gate, iznosi da dnevni unos maksimalno preporučenih količina joda dovodi do apoptoze – ćelijske smrti ćelija zaraženih Corona virusom, sprečavajući njegovo dalje širenje. A pošto Japanci spadaju u narode sa najvećim unosom joda, što je I tajna njihove dugovečnosti, zaključak je jasan.

Dnevnim unosom od  1,5 do 2,4 miligrama po osobi (u zavisnosti od telesne težine) pojačava se spremnost organizma za borbu protiv Covida -19 a samim tim značajno se smanjuje mogućnost prenos Covida-19 i smrtnost.

Joda najviše ima u algama, morskoj ribi i kuhinjskoj soli.

Dakle, umesto da paničimo, treba da budemo odgovorni i da poradimo na preventivi i jačanju imuniteta.

FOTO: shutterstock

Radio Cool 107,70mhz Fm

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  1. Zato sto su ljudi od discipline, prosto. Nas ne mozes da nateras da bacamo dubre u kante….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *