Upala pluća je posledica korone, u jodu je spas?

Upala pluća je posledica korone, u jodu je spas?

Upala pluća je posledica korone, u jodu je spas. Upala pluća je jedna od najtežih posledica korona virusa. Može biti inficirano jedno ili oba plućna krila, što otežava pravilno funkcionisanje pluća. Sve ovo neizbežno dovodi do toga da krv i ćelije u celom telu budu lišene kiseonika.

Posledice upale pluća mogu biti bezopasne ali i teške, pa čak i smrtonosne. Bolest kreće simptomima karakterističnim za prehladu i grip a to su kašalj, osećaj iscrpljenosti, kasnije visoka temperatura.
Simptomi su uglavnom mnogo teži kod starijih osoba ili osoba sa već oslabljenim imunološkim sistemom.

Upala pluća uglavnom je uzrokovana virusnom ili bakterijskom infekcijom.
Ovde na scenu stupa JOD. 1811. godine otkrio ga je francuski naučnik Barnard Courtois.
Odavno je poznato da je jod neophodan za pravilno funkcionisanje našeg organizma ali ono što ne znaju svi, jeste da je jod mineral koji ubija bakterije, viruse i gljivice, glavne uzročnike upale pluća.

PROČITAJTE JOŠ: Devet stvari koje o sivoj sedoj kosi koje niste znali

Hrana kao što su morski alge i morski plodovi, rakovi, povrće gajeno na tlu bogato jodom, odličan su izvor joda.
Prof. T. F. Allen, tvrdio je da bi lečenje jodom kod obolelih od upale pluća „zaustavilo proces hepatizacije (pretvaranje normalnog plućnog tkiva u zapaljenski infiltrat u pneumoniji) u roku od dvadeset i četiri sata“ .
Imati upalu pluća može biti iscrpljujuće a u najtežem slučaju potencijalno opasno po život.
Preduzimanje koraka za brigu o našem telu i svom imunološkom sistemu kako bismo imali šansu u borbi protiv infekcija, treba da je prioritet u ovom momentu.

Najbolja odbrana je dobar napad – način da pobedite infekcije i ojačate imunološki sistem jeste da svakodnevno konzumirate dovoljno ovog dragocenog minerala. Vreme je da se jodu posveti pažnja koju zaslužuje.

RADIO COOL 
Marketing: 063 22 49 66

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *