Kada virus napadne ljudsku ćeliju, jod ga ubija?

Kada virus napadne ljudsku ćeliju, jod ga ubija? 

Kada virus napadne ljudsku ćeliju, jod ga ubija?  Jod je neophodan za rad štitaste žlezde, koja reguliše metabolizam, od čijeg pravilnog rada zavisi ceo ljudski Imunološki sistemOdavno je poznato da je jod neophodan za pravilno funkcionisanje našeg organizma, ali ono što ne znaju svi, jeste da je jod mineral koji ubija bakterije, viruse i gljivice.

Dr Geri Voren (Garry Warren), glavni istraživač prestižne američke kompanije SAIC u svom radu “Unos joda za smanjenje prenosa Covida-19 i smrtnosti od Covida-19” objavljenom u publikaciji “Risrč gejt” (Research Gate), ukazao je da dnevni unos maksimalno preporučenih količina joda dovodi do apoptoze- ćelijske smrti ćelija zaraženih virusom, sprečavajući njegovo dalje širenje.

Na ovaj način možemo da zaštitimo sebe jednostavno povećavanjem dnevnog unosa joda na 30 mcg / kg u skladu sa preporukama Svetske zdravstve organizacije – WHO.

Kada virus napadne ljudsku ćeliju, jod ga ubija?
Foto: Shutterstock

Sada je najvažnije voditi računa o zdravlju, zdravo se hraniti, ojačati imunitet i sprečiti ponovno širenje virusa vakcinacijom.

Takođe, ako vam nikako ne polazi za rukom da se izborite sa viškom kilograma, ako se često ujutro budite iscrpljeni, a tokom dana ste bez razloga nervozni, ako imate problema sa pamćenjem i koncentracijom, vaš ten je izgubio svežinu, a kosa je suva i opada, verovatno vam nedostaje jod.

Pročitajte još:

Zakoračite u svet znanja uz najlepše knjige za decu

Endokrinolozi ukazuju da nizak nivo joda može usporiti metabolizam. Hrana se tada skladišti kao masnoća, što dovodi do gojenja.

 Foto: Shutterstock
Autor:  Goran Jovanović
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *