Devet loših navika

Devet loših navika u ishrani koje nas sprečavaju da ostvarimo svoj fit cilj!

Vegetable preparation food photography recipe idea

Devet loših navika koje ponavljamo. Koliko ste puta, uprkos neverovatnoj ljubavi prema hrani odlučili da vodite zdrav način života i usvojite zdrave prehrambene navike, kako biste što pre smršali. Međutim, vi ste neretko bili gladni i nervozni, dok su kilogrami odbijali da krenu naniže. O čemu je zapravo reč?

Zapravo, koliko god da smo odlučili da se hranimo zdravo, ne znamo baš sve trikove, koji nam pomažu da ubrzamo metabolizam i istopimo masne naslage. Reč je o sitnim greškama koje neretko pravimo, a koje su vrlo često krupan kamen spoticanja na našem putu mršavljenja.

Izdvojili smo nekoliko grešaka, koje možda pravite, a ako ih iskorenite, vaš trud će se konačno isplatiti.

Zaboravite na sokove

Ponekad uz doručak, umesto šolje nezaslađenog čaja popijete čašu soka. Naučna istraživanja pokazala su da je to najveća greška i da jedna čaša soka dnevno, na nedeljnom nivou stvori toliko masti u predelu vašeg stomaka, da ih je gotovo nemoguće skinuti. Zato svako jutro umesto soka, popijte šoljicu nezaslađenog čaja ili kafe, koji su odlični saveznici u ubrzavanju metabolizma.

Pročitajte još: Otkrijte mistične tajne sopstvene prošlosti

Obratite pažnju na deklaraciju na namirnicama

Često mislite da je odabir bezglutenskih namirnica, a posebno hlebova, pravo rešenje za smanjen unos ugljenih hidrata, međutim, upravo je suprotno. Hlebovi koji su bez glutena obično sadrže rafinisano brašno, najčešće režano, koje u sebi ima mnogo veći procenat ugljenih hidrata.

Devet loših navika

Jedete samo belanca

Iako su belanca čist izvor proteina, neophodno je da jedete ceo sadržaj jajeta, jer žumance u sebi sadrži D vitamin, koga u svom telu ionako imamo nedovoljno. Uz to, nedostatak vitamina D upravo izaziva gojaznost u predelu stomaka.

Obrok pre treninga je obavezan!

Obrok pre treninga od suštinskog je značaja za oporavak mišića nakon samog treninga, a sam oporavak i rast mišića nužni su kako bi sagorevali što više masti i potpomogli naš proces mršavljenja.

Ne spavate zdravo

Naučna istraživanja pokazala su da nedostatak sna utiče na problem sa gojaznošću. Zaista je važno da svakoga dana imate barem 7 sati zdravog sna, ako želite da i vaše zdrave navike urode plodom.

Devet loših navika

Volite slanu hranu

Konzumiranje viška natrijuma može dovesti do nadimanja, uz to zadržava višak vode u vašem telu, pa bi bilo poželjno da so smanjite na minimum.

Jedete suviše mesa

Protein iz mesa je dobar za vas, ali preterivanje vas može dovesti u situaciju da nakupite višak masnih naslaga u predelu stomaka. Iako je meso sastavni deo vašeg obroka, većina porcije bi trebalo da se sastoji od povrća.

Pratite trendove

Mnogo puta ste promenili svoj režim ishrane usled saveta, koji ste pročitali u novinama, ili videli na TV-u, a zapravo jedini režim koga bi trebalo da se pridržavate je način ishrane koji prija vašem organizmu.

Devet loših navika

Ne pijete dovoljno vode

Voda je neophodan pokretač za većinu naših telesnih funkcija, a ako je ne unosimo dovoljno to ima poražavajući efekat na vaš apetit i metabolizam.

Ako izbegnete ove ključne greške, rešite da pomognete sebi da redovno trenirate i hranite se zdravo, gotovo je nemoguće da ćete i dalje ostati na istom. Dajte sebi malo vremena i budite uporni i bavite se fizičkom aktivnošću, što znači da ćete izgledati baš onako kako ste zamislile, ako sebi date malo vremena i pronađete pravi motiv! by Teodora Vuković

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *