KOKOSOVO ULJE

KOKOSOVO ULJE ? KAO GLAVNI SAVEZNIK ZA NEGU

KOKOSOVO ULJE ? Evo par saveta kako da pravilno i efikasno upotrebite ovaj predivan sastojak za sebe i svoje drage osobe, ali pre svega za lepotu i zdravlje. 
Osim toga što je zdravo, kokos ulje je odlično za negu i lepotu. Hranljivo je, sadrži vitamin E koji je snažan antioksidans i povoljno deluje na organizam. Osim toga, vitamin E je jako važan vitamin koji podstiče stvaranje kolagena koji održava elastičnost kože.

Razne studije su pokazale da kokosovo ulje ubrzava metabolizam i poboljšava varenje. Sadrži veliku količinu laurične kiseline koja deluje na poboljšanje imuniteta.
Uz male trikove i savete iznenadićete se koliko široku primenu ima ovaj proizvod.  Ukoliko niste ranije, sada je vreme da posvetite sebi pažnju i samo jednim proizvodom pružiti sjajnu negu celom vašem telu.

Predstavljamo vam neke od načina da iskoristite kokosovo ulje u kućnim uslovima.

Piling za telo

Kada u ulje  dodate morsku so ili smedji šećer dobićete sjajan piling. Zbog svojih hranljivih sastojaka, osim što će očistiti kožu od izumrlih ćelija, dubinski će nahraniti vašu kožu, čineći je mekom i svilenkastom.

Recept za piling: 2 kašike kokosovog ulja zagrejte u mikrotalasnoj pećnici ili na šporetu, u to dodajte kašiku krupne morske soli ili smedjeg šećera. Ovaj piling možete iskoristiti za celo telo.

Maska za kosu

Sjajna maska za kosu od samo jednog sastojka. Hrani i potpuno regeneriše oštećenu kosu. Redovnom upotrebom vratićete kosi sjaj i punoću. Kod ove maske za kosu bitno je da ne preterate sa količinom. Kokos ulje je teško isprati iz korena pa se tako preporučuje da se nanosi od sredine ka krajevima.

Recept i upotreba maske: 1-2 kašike kokosovog ulja zagrejte i nanesite od sredine ka krajevima. Vežite kosu u pundju, stavite kapu za tuširanje i ostavite da deluje preko noći. Ujutru operite kosu na uobičajen način.

PROČITAJTE JOŠ: Zdrave kuglice
Kokosovo ulje za skidanje šminke

Verovali ili ne kokosovo ulje možete koristiti za skidanje šminke. Veoma uspešno skida čak i vodootpornu maskaru. 

Umesto mleka za telo

Kokosovo ulje mozete koristiti umesto mleka ili losiona za telo. Potpuno je prirodno, bez parabena, parafina i drugih štetnih sastojaka. Dokazano je da kokosovo ulje osim što hrani kožu uspešno sprečava nastanak strija i utiče na smanjenje postojećih.

Autor by: Jelica Ristanović 

Sponsored by: Salon Lepote Bellezze

RADIO COOL 107,70MHZ FM
ZRENJANINSKI PUT 112E
MARKETING TELEFON:
063/22-49-66

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *