KOMARCI U SRBIJI Prirodna zaštita za decu

Prirodna zaštita za decu od komaraca i Sport na otvorenom

Prirodna zaštita za decu od komaraca i Sport na otvorenom letnji period i visoke temperature pogoduju armiji komaraca koja Vašem detetu mogu da ugroze zdravlje.Biljke protiv ovih dosadnih štetočina poput  lavande, čajaveca i eukaliptusa, najbolji su prirodni saveznici od neprijatnih uboda.

Repelenti u zaštititi mališana su mnogobrojna ali treba uzeri u obzir da li će najmlađi boraviti na otvorenom ili u zatvorenom prostoru.Nije na odmet imati na umu rizik od bolesti, a čiji su prenosioci ovi dvokrilci.
Konvencionalni repelenti imaju u sebi hemikalije, poput, pikardina za razliku od prirodnih preparata u obliku eteričnih ulja gore pomenutih (lavande, čajaveca, eukaliptusa). Postoji li mogućnost da deca bezbrižno provode vreme u dvorištu, možete ga ukrasiti: limunovom travom i  citronelama čime ćete sprečiti njihovu najezdu.
Jedno od najdelotvirnijih etarskih ulja za ovu namenu je svakako ulje eukaliptusa koje je u upotrebi još od 1940-te godine.Dovoljno je upotrebiti mešavinu od 32!% ulja limunskog eukaliptusa i bićete zaštićeni od komaraca 3 sata.

Pročitajte još: Tresnje protiv reume, celulita i bora

Ne idem u teretanu.Treniram na otvorenom.Na otvorenom prostoru telo se bolje oseća i upija prirodu svim čulima.Na vazduhu, okruženi zelenilom.Osetiti lepotu prirode, slobodu pokreta, duboko udahnuti i pokrenuti se.

Vežbanje smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, stresa, pozitivno utiče na naš imunološki sistem i jača naš duh i telo.Spoljni uslovi predstavljaju izazov za vežbanje na otvorenom koji nije svakome preporučljiv.

Trčanjem se vežbaju refleksi, meditacija je korisna za um i nervni sistem.Kontrolisano disanje smanjuje fizičku napetost i nervozu.Opuštajuće vežbe deluju blagotvorno jer aktiviraju umirujući nerv koji opušta ceo organizam.
Džoging poboljšava fizičku kondiciju.Vežbe snage dovode u formu bez opreme, dok Quigong – meditacijom, disanjem, pokretom i koncentracijom za rezultat ima, brzo opuštanje, a Calisthenics, što na grčkom znači “dobra snaga”, zasniva se na vežbama sopstvenom težinom.

Za koju god fizičku aktivnost da se opredelite, nećete pogrešiti već ojačati svoj duh, telo i um.

Autor: Gordana Gagić

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *