Međunarodni dan mladih u Gradu Novom Sadu Novosadski omladinski festival slavi mlade

Međunarodni dan mladih u Gradu Novom Sadu Novosadski omladinski festival slavi mlade

Međunarodni dan mladih u Gradu Novom Sadu Novosadski omladinski festival slavi mlade 12. avgust 2022. Godine

Gradska plaza Štrand, na špicu 2022. godina je od strane Evropske unije proglašena Evropskom godinom mladih, koja stavlja mlade u središte i njihovu važnu ulogu u našem celokupnom društvu. Donosioci odluka govore o mladima kao o našoj budućnosti, ali da bismo podržali mlade, moramo delovati sada i odmah.

Ujedinjene nacije su proglasile 12. avgust za Međunarodni dan mladih, koji se obeležava se svake godine sa dan sa svrhom da se skrene pažnja na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika, studenata.

Omladinsko udruženje „Youth FEST“ uz podršku Gradskih uprava za privredu, sport i omladinu, Grada Novog Sada, OPENS-a i Gradskog zelenila, u saradnji sa Kancelarijom za saradnju sa civilnom društvom Novog Sada i Novosadskim omladinskim forumom, organizuje Novosadski omladinski festival koji obeležava ovogodišnji međunarodni Dan mladih u Evropskoj godini mladih u Novom Sadu.

Festival je događaja sa jednodnevnim bogatim programom koji će okupiti mlade, omladinske organizacije i pružiti različite tipove sadržaja za mlade na novosadskoj plaži Štrand koji prati bogat sadržaj i program za mlade, koji će početi u 12. avgusta 2022. godine u 13.30 časova.

Na centralno postavljenoj bini, festival će otvoriti debata mladih sa temom „Međugeneracijska solidarnost“, zatim sledi bogat muzički program sa nastupima neafirmisanih novosadskih omladinskih bendova i DJ nastupi.

Tokom fesivala mladi će imati priliku da se upoznaju sa omladinskim organizacijama, da se informišu o tome na koji način mogu da se pridruže ili pomognu delovanja udruženja, posete neke od aktivacija koji su oni pripremili za njim i upoznaju se sa dugoročnim i kratkoročnim programima.

Festival prati i izložba mladih umetnika, koja će imati humanitarni karakter, festival promoviše i zdrave stilove života, te će se tokom festivala održati i turnir u modernim sportu tekbolu, koji će pored takmičarskog, imati i egzibicioni karakter.

Ovaj festival slavi mladost i mlade!

Organizovan je od strane mladih, za mlade, na međunarodni dan mladih, u evropskoj godini mladih i u gradu mladih!

Međunarodni dan mladih u Gradu Novom Sadu  Novosadski omladinski festival slavi mlade
Međunarodni dan mladih u Gradu Novom Sadu
Novosadski omladinski festival slavi mlade

PROČITAJTE JOŠ: EKOLOGIJA – Plutajuća naselja

AGENDA

13:30 – 13.45 Otvaranje festivala

14:00 – 15:00 Debata o Međugeneracijskoj solidarnosti

15:30 – 16:00 Nastup I benda – 5 minuta slave

16:30 – 17:00 Nastup – Jovana Filipović

17:30 – 18:00 Nastup III benda – Čupavci

18:00 – 22:00 DJ nastup

Međunarodni dan mladih u Gradu Novom Sadu  Novosadski omladinski festival slavi mlade
MAPA FESTIVALA Novosadski omladinski festival slavi mlade

Youth FEST

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *