TAMAN TEN ZA 10 DANA

TAMAN TEN ZA 10 DANA

TAMAN TEN ZA 10 DANA Recept za napitak od koga ćete potamneti, a da ne morate da pržite kožu.

Želite da pocrnite na letovanju, ali ne želite da se preterano izlažete suncu da ne biste oštetili kožu?
Rešenje je u voću i povrću koje imate kod kuće. Napravite ovaj domaći sok, pijte ga svak dan pred letovanje i nabacićete boju kao nikad pre.

Beta karoten je magični sastojak koji vam je neophodan ne samo za dobar ten, već i za jak imunitet i lep izgled kože. Iako se često govori da je beta karoten isto što i vitamin A, istina je da je zapravo u pitanju provitamin ovog dragocenog vitamina. Drugim rečima, u pitanju je biljni pigment koji naš organizam pretvara u vitamin A nakon što ga konzumiramo.

Beta karoten obnavlja ćelije, štiti kožu od štetnih UV zraka i čini da koža mnogo brže primi boju od sunca. Ako redovno konzumirate namirnice koje sadrže karotene, moći ćete da se sunčate samo u dozvoljenom periodu (a to je ujutru pre 10 i popodne posle 18 časova).

Šargarepa je svakako najbolji izvor beta karotena – na kraju krajeva, po njoj je i dobio ime – ali ima i dosta drugih biljaka koje će vam pomoći u misiji “seksi ten za 10 dana”. Tu prevashodno spadaju sve one namirnice koje imaju narandžastu i crvenu boju, kao što su tikva, bundeva, paradajz, slatki krompir, breskve i kajsije. Zanimljivo je da i zeleno lisnato povrće takođe sadrži dosta ovog jedinjenja, koje je ujedno i jak antioksidant.

Mesto-za-rekl-300x156

Sok za brzo tamnjenje

Potrebno je:
– 1 šargarepa
– 1 breskva
– 1 kriška sveže bundeve ili dinje
– 1 jabuka
Priprema:
Jednstavno sve stavite u sokovnik, a po želji možete da dodate i druge voćke radi boljeg ukusa. Dodajte na kraju malo limuna zbog vitamina C i pijte ovaj sok svakodnevno ujutru, pre doručka. Krenite sa ovim sokom 10 dana pre letovanja i postarajte se da i tokom samog letovanja jedete šargarepe.

Ovaj recept garantuje najbrže i najbezbednije tamnjenje ali, naglašavaju dermatolozi, zaštita u vidu kreme je svakako neophodna.

Izvor: magicnobilje.com

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *