PROMOCIJA ROMANA „VARDEN“

Promocija romana epske fantastike „Varden“, autorke Nede Milošević, biće održana u Kulturnom centru Novog Sada, na Tribini mladih, 21. decembra, sa početkom u 19 časova, a uz autorku o delu će govoriti i diplomirani pravnik Zoran Kontić, dok će moderatorka biti filolog Milica Milošević.

Neda Milošević rođena je 1979. godine u Rumi, gde je i završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2002. godine. Živi i radi kao advokat u Rumi.

Od perioda srednje škole se bavi planinarenjem, ima više nego impozantnu planinarsku biografiju, a volonterski radi i kao sportski stručnjak Planinarskog saveza Srbije.

Milošević uživa u prirodi i svim njenim lepotama, a svoje bogate utiske iz prirode povremeno prenosi i na slikarsko platno.

“Varden” je prvi roman autora i prva knjiga serijala. 

Prenosimo vam i neke od utisaka osoba koji su imali priliku da među prvima pročitaju roman.

“Varden” je neverovatno i neizmerno maštovito delo. Kroz svoje stranice nas uvodi u tajne, intrige, porodične odnose, ali i spletke kraljevske porodice Šabalin i njihovog naroda Vardena. A naš glavni kustos je Norija, princeza hrabrosti i odvažnosti, velikih poput planine, dok joj lukavost i snalažljivost ne manjkaju. Upustite se u genijalno smišljenu priču i ne zaboravite da dišete dok postepeno postajete deo ove priče zauvek… – istakla je Simona Fabjan.

“Varden” je vožnja između epske fantastike, bajke i zamišljene istorije, pa čak i utopije, posebno nama koji smo utopistički nastrojeni. Nedino majstorstvo, da čak i od nemilih likova pravi one posebne, čime me je potpuno iznenadila i držala budnom danima i noćima. Radnja vas “vozi” već od samog uvoda, a kada dođete do kraja, s tim da kraj tu nije, samo morate biti strpljivi do sledećeg dela. Meni strpljenja ponestaje! – navela je Ivana Ivančević.

Forma koja u najmanju ruku obećava dobru zabavu i onaj ko se sretne sa romanom „Varden“ dobiće je svakako, ali ne samo to. Ako zaviri ispod površine koja nam govori ko i šta, pitajući se kako i zašto, videće sliku jednog zamišljenog uspešnog društva koje opstaje i napreduje okruženo manje uspešnim, ne živeći na njihov račun, a uspešno se braneći kada je to potrebno. – sabirajući utiske kazuje Zoran Kontić.

Detaljnije o mogućnosti poručivanja knjige na:
www.nedamilosevic.rs
Kontakt sa autorkom moguć je, posredstvom telefona, na broj: 0638065900

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *