SVETSKA LETNJA AKADEMIJA TEATRA POKRETA I PANTOMIME

SVETSKA LETNJA AKADEMIJA TEATRA POKRETA I PANTOMIME

SVETSKA LETNJA AKADEMIJA TEATRA POKRETA I PANTOMIME U Beogradu od 1. do 9.jula 2022. u DK Studentski grad.
Svetska organizacija pantomimičara u saradnji sa Domom kulture Studentski grad organizuje prvu Svetsku letnju akademiju pantomime i teatra pokreta kroz izuzetne radionice namenjene glumcima, igračima, performerima, scenskim izvođačima, nastavnicima, pedagozima i naravno pantomimičarima…Program kakav se veoma retko sreće u Srbiji je namenjen profesionalcima, ali i onima koji to žele da postanu.

Intenzivan rad od 40 časova u jednoj sedmici sa dodatnim probama/mentorskim radom na etidama koje će biti javno prikazane na kraju programa, nakon čega svaki polaznik dobija certifikat Svetske organizacije pantomimičara sa opisom radionica.

PROGRAM:
A) Dramska telesna pantomime
(“Mime Corporel Dramatique”, osnove tehnike Etjena Dekrua) – prof.dr.Džordž Maskarenhas (Brazil)
B) Predstava na – predstava sa
(“Show Off – Show On” tehnike pantomime na otvorenom i uličnih predstava) – prof.Ofer Blum (Izrael)
C) Telo koje glumi
(“Acting Body” osnove tehnike Marsela Marsoa u kombinaciji sa neverbalnim glumačkim izrazom)
– prof.mas.Marko Stojanović (Srbija)
D) Telo koje igra (Srpski folklor)

O PREDAVAČIMA:
Tehnika Dramske telesne pantomime što i nije precizan prevod za “Mime Corporel Dramatique” oca savremenog telesnog izraza Etjena Dekrua je gotovo nepoznata u Srbiji, a ona predstavlja osnov gotovo katedri i škola za pantomimu u svetu iz kojih se često regrutuju izvođači za trupe savremenog baleta i savremenog cirkusa. Prof.dr. Džordž Maskarenhas je profesor na državnom univerzitetu u Salvadoru u državi Bahija u Brazilu koji je godinama radio sa profesorima Korin Sum i Stivom Vesonom koji su vodili školu Etjena dekrua nakon njegove smrti i jedan je od najvećih svetskih stručnjaka za tu tehniku i član Svetske organizacije pantomimičara i Radne grupe za neverbalno pozorište Međunarodnog pozorišnog instituta.

Prof. Ofer Blum iz Izraela se obučavao u međunarodnim školama Ele Jaroševič (tehnike Tomaševskog i Marsoa), Etjena Dekrua i Marsela Marsoa i ima iskustvo duže od 35 godina nastupajući širom sveta na ulici, u cirkusima i u pozorištima, te izuzetno poznaje zahteve sva tri prostora, sve tri publike. Osnivač je i podpredsednik Svetske organizacije pantomimičara.

Prof.mas. Marko Stojanović je nakon studija glume na FDU u Beogradu specijalizovao pantomimu u Internacionalnoj školi mimodrame Marsela Marsoa u Parizu i ekspert je za neverbalnu komunikaciju što je uobličio kroz program u kojem se prožimaju elementi tehnike Marsela Marsoa sa elementima neverbalne komunikacije i telesnog glumačkog izraza. Godinama je bio profesor scenskog pokreta i glume na Akademiji lepih umetnosti i držao je masterklasove na pozoršnim akademijama u Stokholmu, Šangaju, Tbilisiju, Sofiji i Fudžeiri. Osnivač je i predsednik Svetske organizacije pantomimičara i inicijator i kopredsednik Radne grupe za neverbalno pozorište Međunarodnog pozorišnog instituta.

PROČITAJTE JOŠ: Zorani Arunović zlato na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru

Za sve informacije i prijave obratite se mejlom na office@worldmime.org ili Marku Stojanoviću na marko@pantomima.rs ili telefon 060/0320169.

www.pantomima.rs
www.worldmime.org
www.facebook.com/WMOAcademy
www.facebook.com/worldmime
www.instagram.com/worldmime

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *