Krenite u avanture sa vašim omiljenim glumcem:
Dogodovštine jednog Džonija

Zakoračite u svet neverovatno maštovitog Džonija, dečaka koji obožava da priča priče u knjizi Dogodovštine jednog Džonija. U književnom prvencu našeg poznatog glumca Nikole Đurička očekuju vas urnebesno duhovite pripovesti i galerija fantastičnih likova.

Džonijeve dogodovštine vizuelno su obogaćene ilustracijama našeg poznatog ilustratora i strip-crtača Tihomira Čelanovića. Zbirka od preko trideset priča je duhovita, zabavna, sa komičnim karakterima i namenjena je, kako mlađim, tako i starijim školarcima. Na kraju se nalaze poglavlja koja motivišu dete da samo izmašta svoju priču nalik onima u knjizi.

Džoni ima pune džepove dogodovština. Džoni je uglavnom veseo, pokoji put tužan, retko ljut i pomalo zaljubljen. Džoni ponekad leti u oblacima, pa pomeša prošlost, sadašljost i budućnost.

Džoni ne govori uvek istinu, ali mu to nikako nemojte reći, jer on veruje da su njegove priče istinitije od najvećih istina. Ukoliko ga negde sretnete, ne zaboravite da mu kažete ako ste videli njegov crveni aviončić.

Nikola Đuričko je glumac i reditelj sa više od četrdeset filmova, pozorišnih predstava i televizijskih emisija. Stalni je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Iako se ostvario u mnogim ulogama, ova knjiga nastala je kao plod one najvažnije – uloge roditelja.

Izvor: Vulkan Izdavastvo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *