Ovo je najjednostavniji način da se rešite LOŠEG ZADAHA!

Ovo je najjednostavniji način da se rešite LOŠEG ZADAHA!

Ovo je najjednostavniji način da se rešite LOŠEG ZADAHA! To je veoma neprijatno stanje, kako za osobu koja pati od neprijatnog zadaha, tako i za okruženje. Nije teško! Najčešći uzrok neugodnog zadaha je previše bakterija u usnoj šupljini. Zato procesuiranje ostataka hrane može da stvoriti smrad nalik sumporu. Te bakterije mogu se ukloniti četkicom za jezik, piše nemački medicinski časopis Hausarzt.

Glavni uzrok neugodnog jutarnjeg zadaha je suvoća usne šupljine. Tokom noći, odnosno spavanja, lučenje sline je smanjeno, posebno ako imate problema sa sinusima i disajnim putevima, što dovodi do disanja na usta i hrkanja.

Suva usta rezultiraju razvojem anaerobnih bakterija (onih koje se razvijaju u uslovima bez kiseonika) upravo zbog nedostatka vode, odnosno sline u ustima koja sadrži kiseonik.


U tom slučaju najbolje je posegnuti za čašom vode, kažu stručnjaci. To će pomoći da se ispere višak bakterija iz usne šupljine.

Posle usta, najčešći je uzrok problem s probavnim organima, odnosno želucem. I konzumiranje nekih namirnica, poput luka, može da rezultira lošim zadahom.

Osobe koje imaju problema sa želučanom kiselinom ili gastritisom, takođe su ugrožena grupa kada je posredi ova neugodna tegoba.

Ako redovno perete zube i četkate jezik, a i dalje imate problem sa neugodnim zadahom, trebalo bi da posetite stomatologa kako bi se isključili ostali problemi, poput propadanja zuba ili nastanka parodontnog džepa.

Sledeća adresa je otorinolaringolog jer i problemi sa sinusima i krajnicima mogu izazvati neugodan zadah.

Ne dozvolite da vam loš dah upropasti romantično veče ili poslovni sastanak. Naučite kako ukloniti zadah iz usta.

IZVOR: srbijadanas.com

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *