Besplatne Radionice

Besplatne Radionice U Centru Za Likovno Obrazovanje Šumatovačka

Besplatne Radionice

Besplatne Radionice U Centru Za Likovno Obrazovanje pozivamo sve zainteresovane da se prijave na besplatne radionice koje će se održati u Centru za likovno obrazovanje  Šumatovačka tokom novembra 2019.

Šumatovačka je ustanova kulture grada Beograda u kojoj se realizuju, pre svega likovni sadržaji, namenjeni svim uzrastima. U narednom periodu u Šumatovačkoj će biti održani, potpuno besplatno, sledeći programi:

Besplatne Radionice

  1. Otkrij umetnika u sebi-dizajn je umetnost (grafički dizajn za mlade) za mlade uzrasta od 14 do 19godina program je besplatan do kraja 2019.
  2. Radionica crtanja za odrasle 02. i 03. novembra 2019.
  3. Radionica mozaika za odrasle 09. i 10. novembar 2019.
  4. Radionica ikonopis za odrasle 30. novembar i 01. decembar 2019.

Otkrij umetnika u sebi-dizajn je umetnost (grafički dizajn za mlade)
Program grafičkog dizajna je namenjen svima uzrasta od 14 do 19 godina koji žele da saznaju nešto novo, dopune svoje postojeće znanje, izraze svoju kreativnost i umetničku sposobnost.
Podeljen je u dve jedinstvene celine:

Prva – koja neguje kreativan, umetnički, stručni rad na konkretnim zadacima i poslovima grafičkog dizajnera kao što su: vizuelni i korporativni identitet proizvoda ili firme, idejno-grafičko rešenje loga, oblikovanje fontova, dizajn štampanih materijala kao što su plakati, bilobordi brošure, katalozi, knjige, ambalaža, ilustracija.

Druga je crtanje na računaru, kad papir zamenimo grafičkom tablom i monitorom i naš računar koristimo za crtanje i slikanje. Gde se susrećemo sa likovnim principima komponovanja koja se primenjuju ne samo kroz crtež i sliku, već i savremenije vidove vizuelnog izražavanja.
Program podrazumeva sticanje veštine za samostalan rad u kompjuterskim softverima kao što su: Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, In Design. 
Program vodi Vanja Dodig, dipl.grafički dizajner.

Projekat sufinansira Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda.

Crtanje za odrasle
02. i 03. novembar 2019. od 17 do 20 sati

Besplatne Radionice

Pozivamo vas da se prijavite na dvodnevnu besplatnu radionicu pod nazivom Crtanje za odrasle, koju vodi mr Milan Tepavac Tarin. Radionica se održava 02. i 03. novembra (subota i nedelja) u terminu od 17 do 20sati, u slikarskom ateljeu Centra za likovno obrazovanje Šumatovačka.

Radionica je namenjena svim zainteresovanim osobama koje su starije od 17 godina (srednjoškolcima, studentima, zaposlenim, nezaposlenim, penzionerima…). Šumatovačka je obezbedila sve neophodne materijale i alat za rad.

Centar za likovno obrazovanje već sedam decenija neguje, razvija i unapređuje oblast umetničke pedagogije i predstavlja važno mesto u sagledavanju celokupnog umetničkog stvaralaštva na prostoru Vračara, tj. Beograda. Otvoren i dostupan svima koji žele da usvoje znanja i veštine sagledavanja i oblikovanja stvarnosti raznolikim umetničkim sredstvima. Šumatovačka teži da podstakne stvaralačko istraživanje i da poboljša dostupnost kulturnih sadržaja široj javnosti i građanima.Prethodno crtačko iskustvo nije neophodno.

Radionica mozaika
09. i 10. novembar 2019. od 14 do 17 sati
MOZAIK, kao jedna od najstarijih, najneobičnijih i najplemenitijih, klasičnih likovnih tehnika, tokom proteklih 30-tak godina doživljava svojevrsnu renesansu. Pored toga što ga koriste profesionalni umetnici, mozaik je danas postao masovno prihvaćen oblik likovnog izražavanja umetnika hobista i drugih kreativaca koji se bave raznim umetničkim zanatima i veštinama.

Zato je želja autora ovog obrazovnog programa da sa zainteresovanim polaznicima podeli svoje znanje i iskustvo i pruži im mogućnost da otkriju lepotu i tajne ove umetničke tehnike, a cilj programa je da polaznici ovladaju likovnim znanjima i veštinama koji su za uspešno stvaranje mozaika potrebni.
Radionica je namenjena svima, bez obzira na prethodna iskustva u radu sa ovim materijalima ili tehnikama. 
Mozaička tehnika kojom se radi je tzv. direktno slaganje mozaika.
Neophodni materijali i alat su obezbeđeni od strane Šumatovačke
Predavač je likovni i primenjeni umetnik Aleksandar Pantić.

Radionica se održava u vajarskom ateljeu Šumatovačke.

Radionica ikonopisa
30. novembar i 01. decembar 2019.
Tradicionalne i stare likovne tehnike u sebi kriju izuzetne stvaralačke mogućnosti, jer beleže istorijsko-kulturno iskustvo i trajanje, istovremeno uspostavljajući dijalog sa savremenom stvaralačkom kulturom, a svojim osobinama i mogućnostima podržavaju kulturne vrednosti ekološkog, samo-održivog i ličnog duhovnog razvoja pojedinca i zajednice.

Mesto-za-rekl-300x156

Želja autora ovog obrazovnog programa da sa zainteresovanim polaznicima podeli svoja dvo-decenijska, profesionalna umetnička znanja, iskustva i interesovanja za likovne i stvaralačke mogućnosti koje pružaju stare slikarske tehnike. Da omogući polaznicima da otkriju lepotu i tajne likovnog stvaranja korišćenjem ručno pripremljenih boja, alatki i slikarskih osnova. Da zajedno sa polaznicima istražuje i otkriva nove mogućnosti upotrebe vizantijskih i drugih starih slikarskih praksi u savremenom likovnom izrazu. Tako je i osnovni cilj ovog programa da polaznici kroz učenje, upotrebu i istraživanje stvaralačkih mogućnosti vizantijskih i uopšte srednjevekovnih i starih slikarskih tehnika, steknu znanja i veštine potrebne za uspešno likovno izražavanje, i razvoj ličnog likovno-stvaralačkog izraza.

Program je namenjen svim radno sposobnim osobama koje imaju interesovanja za vizantijske slikarske prakse i sklonosti ka likovnom izražavanju.
Za pohađanje programa nije potrebno da polaznici poseduju formalno umetničko obrazovanje, niti profesionalno umetničko iskustvo.

Za sve radionice su obezbeđeni potrošni materijali od strane Šumatovačke.

Zbog ograničenog broja mesta, obavezna je prijavu na art@sumatovacka.rs (ime, prezime, uzrast i odabrana radionica).

IZVOR: www.lepevesti.club/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *