Istorijska saga

Istorijska saga o ljubavi i žrtvovanju:
Četiri žene iz Istanbula

Istorijska saga o ljubavi i žrtvovanju: Četiri žene iz Istanbula Najuticajnija turska spisateljica Ajše Kulin, čije su knjige prodate u deset miliona primeraka, donosi nam roman Četiri žene iz Istanbula  moćnu istorijsku sagu o izazovima života u izgnanstvu i teškim izborima onih koji su primorani da prigrle neizvesnu budućnost, kofera punih nade.

Zasnovan na istinitim događajima, roman Četiri žene iz Istanbula otkriva čitaocima dubinu ponosa, posvećenost i istrajnost u borbi koju vode četiri generacije jedne porodice, kao i njihovo suočavanje sa neminovnom sudbinom.

Posle Hitlerovog dolaska na vlast, profesor Gerhard Šliman, sa suprugom Elzom i njihovo dvoje dece, poput ostalih nemačkih Jevreja, primoran je da napusti Nemačku i pobegne od progona nacista. Prvo odlaze u Cirih, a potom, kada Gerhard dobije ponudu Univerziteta u Istanbulu, neočekivano utočište pronalaze u Turskoj.

Istorijska saga

U muslimanskom gradu, novi običaji imaju snažan uticaj na njihove živote – dotle da menjaju i njihovo shvatanje zavičaja. Uprkos prihvatanju turske kulture, lične i političke nevolje i dalje postoje. Vojni puč donosi u zemlju nove nemire i nesigurnost.

Postavlja se pitanje kulturnog identiteta Gerhardovih i Elzinih naslednika, dok antisemitizam ponovo preti u zemlji koju sada nazivaju svojim domom.

Od Drugog svetskog rata do doba društvenih mreža, generacije jedne porodice tražiće svoj put kroz ljubav i nedaće, žrtvu i spasenje, pobedu i poraz: sa teško stečenim znanjem i strašću u svakom otkucaju srca.

Ajše Kulin rođena je u Istanbulu, i jedna je od najtiražnijih turskih književnica i kolumnista. Završila je književnost na Američkom ženskom koledžu na Uskudaru, posle čega je radila kao scenarista i producent mnogih TV serija i filmova. Autorka je osvojila veliki broj prestižnih nagrada, a njen najpopularniji roman Poslednji voz za Istanbul postigao je internacionalni uspeh.

Izvor: Vulkan Izdavastvo

Mesto-za-rekl-300x156

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *