AKO VREME DOZVOLI DEZINFEKCIJA

AKO VREME DOZVOLI DEZINFEKCIJA

FOTO: GLAS OPOVA IZVOR : GLAS OPOVA 

AKO VREME DOZVOLI DEZINFEKCIJA OD SUTRA 24.03.2020.
Sa šest ručnih automatizovanih rasprkivača i jednim na poljoprivrdenoj mašini JP „Mladost“ Opovo, ako vremenski uslovi dozvole, od sutra ujutru kreću sa dezinfekcijom najfrekventnijih javnih površina. Prskaće se oko Doma zdravlja Opovo, prostori ispred marketa, pošte, banke, Opštinske uprave, kao parkovi, a nakon toga akcija će biti sprovedena i u ostalim mestima naše opštine.

Komunalno preduzeće obišli su predsednik opštine dr Zoran Tasić i komunalna inspekcija Opštinske uprave Opovo kako bi se analizirala situacija i napravila strategija dezinfekcije za naredni period. U toku narednih dana predsednik opštine je najavio nabavku najefiksnijeg dezinfekcionog sredstva natrijum hlorida kao i saradnju sa privatnim sektorom kako bi se akcija dezinfekcije sprovela što brže i što efikasnije.

AKO VREME DOZVOLI DEZINFEKCIJA
FOTO: GLAS OPOVA

„Očekujemo da u narednom vremenskom periodu uz podršku Javnog preduzeća „Mladost“ i nabavku materijala za dezinfekciju uključimo u sveobuhvatnu akciju i poljoprivrednike, tako da će dezinfekcija krenuti na kompletan prostor svih ulica u sva četiri naseljena mesta. Za sada imamo 50 litara hlora koji ide u odnosu 3 do 4 posto na 10 litara, a danas smo dobili i preporuku Pokrajinske vlade za nabavku natrijum hlorida.

Očekujem da ćemo već u toku dana krenuti sa nabavkom, tako da ćemo za nekoliko dana imati spremljen natrijum hlorid i krenuti sa akcijom u koju će biti uključeni svi građani koji zaista žele da pomognu kako bi dezinfekcija na teritoriji naše opštine bila kvalitetno urađena“, izjavio je Tasić.

Ako vremenski uslovi dozvole akcija startuje sutra u ranim jutarnjim časovima. U slučaju kiše ili snega, akcija se prolongira do prestanka padavina i suvog vremena.

RADIO COOL

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *