KORONA VIRUS ODNEO

KORONA VIRUS ODNEO JOŠ DVA ŽIVOTA U SRBIJI: Preminuli muškarac u Beogradu i žena iz Niša

KORONA VIRUS ODNEO JOŠ DVA ŽIVOTA U SRBIJI U toku noći u Srbiji su preminula još dva pacijenta kod kojih je bio potvrđen virus Covid-19, objavljeno je danas na sajtu Covid19.rs.

U pitanju je K.S. (80) koji je bio hospitalizovan u Klinici za infektivne i tropske bolesti KCS i koji se poslednjih nekoliko dana nalazio na respiratoru, a doktoru su uložili maksimum tokom njegovog lečenja.

On je inače je bolovao od kardiomiopatije, imao je hipertenziju, hroničnu opstruktivnu bolest pluća i dijabetes melitus.

Druga žrtva je ženska osoba P.B. (62) koja je bila hospitalizovana u Kliničkom centru Niš i koja se nalazila na respiratoru i pod stalnom pažnjom medicinskih timova, koji su učinili sve da je spasu.

Kkao se navodi, ipak je došlo do letalnog ishoda, a preminula je hronično lečila arterijsku hipertenziju i dijabetes, kao i reumatoidni artritis.

 

KARTA ZARAZENIH Covid19

PROČITAJTE JOŠ: Alternativna prirodna sredstva za dezinfekciju i čišćenje prostora

U Srbiji je ukupno od korona virusa preminulo šest osoba.

ZDRAVSTVENO UPOZORENJE
Za putnike koji dolaze iz zemalja u kojima ima slučajeva infekcije izazvane novim korona virusom (COVID-19)
Ukoliko ste boravili u području u kojima ima slučajeva infekcije izazvane novim korona virusom,
u cilju sprečavanja prenošenja infekcije u Republici Srbiji, ali i u cilju zaštite Vašeg zdravlja, dužni ste da preduzmite sledeće mere:
– u narednih 14 dana smanjite kontakte sa drugim osobama u domaćinstvu, na radnom mestu ili na javnim mestima,
– ako osetite simptome infekcije organa za disanje (povišena temperatura, kijavica, kašalj, curenje iz nosa, otežano disanje ili drugo), odmah stavite masku preko usta i nosa, pojačajte higijenu ruku (pranje toplom vodom i sapunom), izbegavajte kontakte sa drugim osobama, koristite maramicu kad kijate ili kašljete, i pozovite telefonom epidemiologa instituta ili zavoda za javno zdravlje nadležnog za područje u kome boravite (lista je data na kraju teksta). Od epidemiologa ćete dobiti uputstva o daljem postupku.
Molimo vas da u potpunosti postupate u skladu sa dobijenim uputstvima.

KONTAKTIRAJTE NAS
Za bliže informacije možete kontaktirati 064 8945 235 (broj koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja), zatim Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović–Batut” (ul.Dr Subotića br.5, 11000 Beograd; Tel: 011 2684 566) ili institute/zavode za javno zdravlje na teritoriji na kojoj boravite čije kontakt informacije možete pronaći ovde.

(Kurir.rs/Tanjug/covid19.rs)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *