Premijerka najavila najoštrije mere

Premijerka najavila najoštrije mere

Premijerka najavila najoštrije mere  POLICIJSKI ČAS AKO PENZIONERI IZAĐU IZ KUĆE Kazna za izlazak 150.000 dinara!

Mimo zabrane Stariji od 65 godina ne smeju da izlaze iz stana ili dvorišta, šalteri javnih službi biće zatvoreni, a niko neće biti kažnjen ako kasni s plaćanjem, najavila premijerka.

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će za građane starije od 65 godina biti uvedena zabrana izlaska sa zaprećenom novčanom kaznom od 150.000 dinara, ukoliko ne budu prestali da izlaze na ulice, kao što je juče bio slučaj.

– Predsednik Vučić i ja ćemo razgovarati da li postoji potreba da uvedemo dodatne mere i ostaviti to za sutra pre podne, da se građanima starijim od 65 godina zabranjuje svako izlaženje iz svojih domova, odnosno dvorišta i da takođe propišemo kaznu od 150.000 dinara za ove prekršaje – rekla je juče Brnabićeva i dodala da se to radi da bi se stari sačuvali od koronavirusa, a ne da bi se kažnjavali:

– Molim ljude starije od 65 godina da ne idu napolje i po prodavnicama, pekarama i šalterima, sve će se rešiti, za toliko smo kao građani solidarni, imamo veliki broj volontera koji hoće da pomognu. Obezbedićemo i novac, i penzije, i hranu i vodu, samo sedite kod kuće.

Premijerka Ana Brnabić, Foto: Tanjug/Tanja Drobnjak

Ona je izjavila da je smanjivanje broja vozila gradskog prevoza u Beogradu trebalo da „obeshrabri ljude da idu bilo gde“, kao i da „ne vidi svrhu da se poveća broj autobusa a da se u isto vreme apeluje na ljude da nigde ne idu“. Ona je rekla i da, „istini za volju, treba obustaviti gradski prevoz i zabraniti ljudima da bilo gde idu“.

– Mogu da garantujem da, ako se ovako nastavi, neće biti gužve u gradskom prevozu. Uradiću to kao predsednica Vlade, 100 odsto sam sigurna da će me predsednik Republike u tome podržati, da prođemo ovu krizu. Uvešćemo policijski čas, neću da razgovaram o gradskom prevozu. Od danas ujutru je trebalo da bude samo za hitne slučajeve, a ne da ga povećamo da ne bi bila gužva – kazala je Brnabićeva.

Ona je dodala da za gužve u vozilima „nije kriv javni prevoz nego to što mi ne slušamo apel struke i vanrednog stanja“.
– Sve se isto desilo u Italiji, dok nije došao dan kad su imali 2.000 mrtvih i svi sede kod kuće. Je l‘ želite da dođe taj dan i da to uradimo našim zdravstvenim radnicima – kazala je Brnabićeva.

PROČITAJTE JOŠ: PREPORUKE MINISTARSTVA ZDRAVLJA 

Najavila je izolaciju od 28 dana za ljude koji dolaze iz zemalja koja su žarišta epidemije i novčane kazne u maksimalnom iznosu od 150.000 dinara za one građane Srbije koji prekrše pravilo o samoizolaciji.

– Odlučili smo se za novčane kaznene mere jer je nezahvalno i nebezbedno stavljati ih u zatvor, ali ako drugi put prekršite pravilo samoizolacije, videćemo šta dalje – kazala je ona i dodala da je na ulicama, u bankama i na šalterima javnih službi primećena gužva i veća nego pre upućivanja apela, pa je odlučeno da se usvoje dodatne mere:

– Pre svega ćemo dodatno pooštriti mere za rad kafića i restorana, odnosno izmenićemo broj osoba koji mogu da budu u njima tako što nećemo određivati ukupan broj nego broj osoba po kvadratnom metru. Zatvorićemo sve šaltere javnih službi. Imamo ogromnu službu u Upravi za agrarna plaćanja i u Fondu PIO jer ima ljudi koji su očekivali da će zbog vanrednog stanja biti manja gužva, pa su dolazili da se raspituju za razne stvari.

Zatvorićemo šaltere i na lokalnom nivou. Biće produženo i važenje ličnih dokumenata do isteka vanrednog stanja.

IZVOR: KURIR.RS Foto: Tanjug/Tanja Drobnjak

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *