Škola filmske magije 6 u Gračanici

Škola filmske magije 6 u Gračanici

Škola filmske magije 6  Dom kulture „Gračanica”, u saradnji sa „GARGANTUAFILMS” iz Beograda, organizuje „Školu filmske magije 6″ od 21. do 28. avgusta 2020. godine u Gračanici. Svi zainnteresovani mogu da se prijave od 18. do 20. avgusta u Domu kulture „Gračanica“ ili putem i-mejla.

U vremenu koronavirusa, kada veliki broj ljudi „režira, snima, montira i plasira“ širokoj javnosti svoje video radove, nastavnici Filmske magije biće u prilici da starim i novim polaznicima pomognu u stvaranju filma. Jedna od ključnih tema šeste po redu Filmske magije biće odnos filmske umetnosti prema savremenom trenutku i način na koji se stvaralac obraća publici.

image1

 

„ŠFM 2020“ će biti održana u specifičnim okolnostima i upravo će to biti tema ovogodišnje radionice: „Kako se svetska pandemija odražava na život na Kosovu i Metohiji i kako se u tim uslovima može stvarati i komunicirati“ – rekao je Danilo Bećković povodom ovogodišnje škole.

Predavači su ugledni i ostvareni stvaraoci i autori koji svoja iskustva, znanja i veštine žele da prenesu novim generacijama na jedan brz i moderan način.

Tokom trajanja škole biće obuhvaćeni sledeći kursevi iz sveta filmskog stvaralaštva:

– Režija – Danilo Bećković

– Scenario – Vesna Radovanović

– Kamera – Mihajlo Savić

PROČITAJTE JOŠ: Kako da provedete leto u Srbiji, a da ne potrošite mnogo novca?
NAPOMENA: Zbog situacije izazvanom pandemijom koronavirusa, predavanja će biti organizovana onlajn putem ZOOM aplikacije.

Pokrovitelj škole je Ministarstvo kulture i informirasanja Vlade republike Srbije.

Izvor: PresscentarUNS

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *