Novi roman Slobodana Stanišića Tango po žaru

Novi roman Slobodana Stanišića Tango po žaru

Tango po žaru, treći roman tetralogije, spada u sam vrh književnih ostvarenja Slobodana Stanišića, proslavljenog pisca za najmlađe čitaoce. Strniša Lipić, glavni junak i jedan od najdopadljivijih likova naše književnosti za decu i mlade, zabaviće sve čitaoce i opčiniti ih svojim duhovitim opaskama, dovitljivošću, zaljubljivom prirodom i sposobnošću da nađe način da prebrodi sve životne nedaće.

Roman Tango po žaru (prvobitno Alek Trejd) prati doživljaje mladog Strniše Lipića, skitača niz skrivene gradske staze, tragača za prolećnim uzdasima i pogledima punim nadanja.

Glavni junak je sada povučen u drugi plan, a dominacija prepuštena njegovom mlađem bratu Aleksandru, čiji je razred sastavljen od samih genijalaca, što je viđeno na našim prostorima.

PROČITAJTE JOŠ: Kozmetika za kojom je poludeo svet

Šta se događa kad se natprosečna deca iznenada obogate, a stariji dugih prstiju u njima vide lak plen?

Strniša je na bratovoj strani. Uzgred, ne odoleva čarima prekrasne Darije, čija uzvišena plemenitost osvaja celu porodicu. To, naravno, nije jedino iskušenje koje predstoji mladom zanesenjaku.

Novi roman Slobodana Stanišića Tango po žaru

Knjigu su Zmajeve dečje igre svojevremeno proglasile za tinejdžerski roman godine, uz poruku da su mladi, svih uzrasta, dobili svoj roman u kome se različite generacije mogu prepoznati.

Romani Slobodana Stanišića pisani su za desetogodišnjake, ali u njima sa istim uzbuđenjem uživaju i tinejdžeri i starija čitalačka publika. Piščeva neiscrpna energija oseća se u svim njegovim delima, zbog čega su izuzetno čitana i voljena.

Tango na žaru pravi je izbor za sve mlade čitaoce, koji će, zahvaljujući avanturama Strniše Lipića, naći odgovore na mnoga pitanja. Roman možete kupiti putem sajta www.vulkancic.rs ili u omiljenoj Vulkan knjižari.

RADIO COOL 107,70mhz FM
www.coolradio.co.rs

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *