Branislav Lečić - Znam da

Branislav Lečić – Znam da mi je duša i savest mirna i čista pred bogom

Branislav Lečić – Znam da mi je duša i savest mirna i čista pred bogom – Gostujući u Radiskoj emisiji poznati glumac je izjavio.

Voditelj: Sad kada Vas čovek pogleda delujete kao snažan autoritet kao osoba koja možda čak i negde ima i manjak emocija možda je to posledica uloga koje koje ste imali, a onda nekako saznam da ipak obožavate poeziju poezija negde sama po sebi romantična?

Branislav Lečić : Jeste. Pa da vam kažem ulaznica u glumu za mene je bila poezija jer ja sam i sam pisao pesme i voleo jako imao svoj almanah izdvajao i znao mnoge od njih znao na pamet još kad nisam upisao akademiju jer mi je to bila neka opsesija, Voleo sam pesničku reč i pesnički svet i on me uvek inspirisao.

Što se tiče manjka emocije to se ne može reći ja sam vrlo je emotivan čovek čak ponekad to sebi zameram, ali se radi o nečemu što nosi život. Znate prekalite se i onda više ne pokazujete tako emocije lako nego ih štedite ko bisere da bi ste dali onim ljudima koji to umeju da cene i kad to nije više pretvoreno u neki Đerdan koji nema svoj sjaj nego kad vidite da to neko prepoznaje kao zaista vrednost onda ima smisla dati takvom biću i više od toga.

Branislav Lečić - Znam da
Foto:FACEBOOK

PROČITAJTE JOŠ: Mleko Koze

Voditelj: Zamislite da u rukama držite Tri karte za Holivud koji još dve osobe vi ste poveli sa sobom?

Branislav Lečić : A poveo bi na izlet u Holivud sigurno svoju ćerku i svog sina starijeg Ivana mlađi bi sačekao lavić on sad evo u aprilu puni 10 godina sačekaćemo još malo da bi mogao da posećuje i da odlazi svet, mislim pogotovu ne u tako veliki takav izlet zato što bi manje razumeo nego ova starija deca koja su moja deca draga koje sam vaspitao I sa kojim ma bi otišao na kraj sveta, ali bilo bi dobro da se u Hollywood ovde baš tako turistički.  Pošto ja ne vidim inspiraciju Hollywood ama baš nikad nikad mi nije interesovao kao taj filmski centar bez obzira što sam u jednom trenutku svog života imao neku šansu kad sam završio akademiju da ostanem u Americi. A nisam to iskoristio i nikad. Kada je u pitanju industrija i kada su upitanju razne stvari koje možda ne raduju čoveka i šta sve treba pretrpeti tamo. Ali ko uspe on je svetski poznat i to je izazov koji nikada ja nisam negovao u svom nekom biću da da bi to poželeo nego mi je uvek bila druga stvar upitanju ja sam želeo da se duhovno ispunim.

Voditelj: Da li biste zaustavili vreme ili bi se ipak pustili da ono ide nekim svojim tokom?

B.L : Slušajte da vam kažem vreme je izmišljena kategorija postoji u stvari mislim po teorija relativiteta koju je Ajnštajn definisao mi merimo vreme, a ono je kategorija koja je prostor i vreme relativno ali dobro da ne ulazimo u filozofiju i metafiziku , činjenica je da mi vreme merimo po nekakvom sopstvenom trajanju i ono što uspemo da zapišemo malim i vidimo kako starimo i vidimo kako dolaze novi i to je neka životna radost, ako se na to naviknete onda vi pratite uslovno rečeno neki isečak vremena.

Ja ne bih voleo da se ništa zaustavi jer to je nemoguće, niko nije zaustavo bi i ovaj život ili život jači od svega i potreba za ponovnim radjanjem i produženje života i njegova je njegove afirmacije nešto što je sastavni deo ljudskog roda i naše verovatno egzistencije od kad smo nastali tako da da niko to nije zaustavio i besmislena je ga zaustavljati. Ali umetnost može da učini belešku koja krucijalna, a to je da se u jednom trenutku čak i vratimo u prošlost kao što je to naravno umetnost glume omogućava pre svega zbog toga što je dobar tekst napisani, pre svega što je rediteljski pogled tačan i glumci to doneli onda možete da prosto prođete u tom vremenu sublimovano kroz neku priču i da se nahranite i dizajnom prošlosti i ovaj estetikom prošlosti I dobrom pričom koja može da vas nauči kako da živite danas ili kako da mislite bolje dublje intenzivnije o vremenu kome ste sada.

Voditelj: Ponovo se potvrđuje ona izreka da ljudi koji imaju velike rezultate profesionalne  rezultate rada i za sebe su najjednostavniji za saradnju i meni je zaista bilo veliko zadovoljstvo što sam imao tu priliku da da razgovaram sa vama, a i što ste ispali zaista ogroman profesionalac da se sad ja ne pravimo tu ludi znamo šta se sve dešava Intervju je bio dogovoren pre čitave ove frke vi ste pravi profesionalac ispoštovali ste dogovor i zaista hvala vam tako hvala i PR Gabrijeli aplauz za oboje.

B.L.: U svakom slučaju hvala vama na pozivu i morate biti svesni toga da vam stojim na raspolaganju ovo je moj svet i ovo je moje vreme i to jesu moje teme ovo sve drugo mi je nametnuto, ali ja ću izaći kao pobednik jer znam da mi je duša i savest mirna i čista pred bogom.

Kompletan intervju možete poslušati na sledećem linku:

Miloš Đelić  Radio Cool 107,70mhz Fm 

Foto: FaceBook

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *