Predsednik Srbije 15. jula otvara Dom zdravlja u Borči?

Predsednik Srbije 15. jula otvara Dom zdravlja u Borči?

Predsednik Srbije 15. jula otvara Dom zdravlja u Borči? Kako nezvanično saznaje www.lobi-info.rs 15. jula je najavljeno otvaranje dugoočekivanog Doma zdravlja u Borči u popodnevnim časovima. Otvaranju bi trebao da prisustvuje Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, obzirom da nam je predsednik opštine Palilula uhapšen. Jedna od najčeših rečenica koju već dugo slušamo je „Leva obala Dunava će uskoro dobiti dom zdravlja”, ali i tome uskoro dolazi kraj.

U 2019. godini je zvačnicno postavljen kamen temeljac i posle čak 9. obećanja je započeta izgradnja novog Doma zdravlja u Borči. Mnogi Borčani se sećaju da je 90-tih gradonačelnik Beograda postavio kamen temeljac novog Doma zdravlja u Borči u Centru 3. Početkom godine u novom objektu u Borči od ministra zdravlja smo saznali da je grejanje proradilo, struja je sprovedena kao i ostale instalacije, odnosno ostalo još samo „da se srede podovi i još ponešto što ne zavisi od vremenskih uslova“.

Predsednik Srbije 15. jula otvara Dom zdravlja u Borči?

Nakon toga su skoro svi najavili otvaranje Doma zdravlja u Borči krajem februara, početkom marta sa ciljem da se otvori i punkt za vakcinaciju, ali to nije realizovano. Otvaranje je kako kažu usporila nabavka za opremanje zgrade koju Ministarstvo zdravlja sprovodi, no i tome je došao kraj. Novi objekat će biti jedan od najmodernijih u Srbiji. 

Pročitajte još: PREMIJER VLADE VOJVODINE MIROVIĆ i Markov obišli gradilišta

U novom domu zdravlja će raditi 50 lekara opšte prakse i drugih specijalizacija, desetak stomatologa, oko 90 medicinskih sestara, kao i prateći medicinski i nemedicinski kadar, kako bi se odgovorilo na potrebe pacijenata.

Dom zdravlja u Borči sadržaće službe za zdravstvenu zaštitu predškolske i školske dece, odraslih građana, kućnog lečenja i palijativne nege, za zdravstvenu zaštitu žena, polivalentnu patronažu, rendgen i ultrazvučnu dijagnostiku, laboratoriju, stomatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, internu medicinu, oftalmologiju, ORL, psihijatriju, apoteku, hitnu pomoć, sterilizaciju i službe neophodne za funkcionisanje ustanove.

IZVOR: www.lobi-info.rs

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *