PREMIJER VLADE VOJVODINE MIROVIĆ i Markov obišli gradilišta

PREMIJER VLADE VOJVODINE MIROVIĆ i Markov obišli gradilišta u Opovu i Sefkerinu

IZVOR: Glas Opova 

PREMIJER VLADE VOJVODINE MIROVIĆ i Markov obišli gradilišta. Povodom realizacije dva kapitalna projekta, Opštinu Opovo su posetili predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić. Na desetom kilometru gde su startovali radovi na poslednje tri faze izgradnje puta Opovo – Debeljača goste iz Pokrajinske vlade dočekao je predsednik opštine Opovo Miloš Markov zajedno sa svojim saradnicima iz kabineta i Opštinske uprave Opovo, odakle su zajedno obišli gradilište.

Put Opovo – Debeljača počeo je sa izgradnjom polovinom 2018. godine, ukupna vrednost radova je 790 miliona dinara, od čega je Pokrajina finansirala 770 miliona dinara, a do sada je urađeno nešto više od 10 kilometara u opovačkom ataru i sada se finiširaju radovi debeljačkom ataru u dužini od 2,2 kilometra. Rok za izvršenje radova je 120 kalendarskih dana i prema planu izgradnje završetak i otvaranje saobraćajnice se očekuje do kraja oktobra.

Predsednik opštine Opovo Miloš Markov istakao je podršku pokrajinskih i republičkih organa bez kojih lokalna samouprava ne bi mogla da realizuje kapitalne projekte sa kojima značajno unapređuje život građana Opštine Opovo.

PREMIJER VLADE VOJVODINE MIROVIĆ i Markov obišli gradilišta
FOTO: GLAS OPOVA

„Pre svega iskazao bih veliko zadovoljstvo što su Opštinu Opovo danas posetili premijer Pokrajinske vlade Igor Mirović, kao i pokrajinski sekretar Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević. Napomenuo bih da pokrajinski premijer Mirović nije prvi put u Opovu, pre dve godine takođe smo ga dočekali kada je bio u poseti zajedno sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem i moram da pomenem da je Aleksandar Vučić jedini predsednik države koji je u mandatu posetio Opštinu Opovo, što samo govori da ova vlast ne deli opštine na velike i male, već ih vrednuje po radu i rezultatima i zato im se zahvaljujem što imaju sluha i za male sredine kao što je naša.

Naša lokalna samouprava kontinuirano dobija podršku od viših nivoa vlasti, tako da je u poslednjih 5-6 godina Opština Opovo je podržavana kroz razne projekte sa republičkih i pokrajinskih nivoa i nama je to od krucijalnog značaja s obzirom da je naš budžet izuzetno mali, tako da mi veće kapitalne projekte koji unapređuju kvalitet života naših građana ne bi mogli da radimo da nemamo podršku. Ja ću samo istaći jedan podatak“.

Miloš Markov je posebno apostrofirao činjenicu da je ove godine Opština Opovo od Pokrajine dobila više od 200 miliona dinara za realizaciju raznih projekata, među kojima posebno izdvaja izgradnju vrtića u Sefkerinu.

„Tokom ove 2021. godine Opština Opovo je dobila 211.400.000 dinara preko konkursa samo od Pokrajinske vlade, a toliko je od prilike i naš godišnji opštinski budžet. U ova sredstva ubrojani su i kapitalni projekti koji su tema današnje posete, a to su izgradnja puta Opovo – Debeljača i vrtića u Sefkerinu. To su dva krucijalna projekta koja mi sami ne bi mogli da iznesemo. Putem Opovo – Debeljača spajamo dve opštine, Opovo i Kovačicu, i smatramo da će ceo ovaj deo imati izuzetno veliki potencijal i benefite za obe naše lokalne samouprave. Ali moram da napomenem da nam je izuzetno bitan izgradnja vrtića u Sefkerinu gde je raspisana nabavka koji će se realizovati u narednom periodu zato što na taj način unapređujemo obrazovanje naših najmlađih, koji su i naš najveći prioritet.

Ja bih iskoristio priliku da se još jednom zahvalim gospodinu Miroviću, Pokrajinskoj vladi, Upravi za kapitalna ulaganja, pokrajinskim sekretarijatima na kontinuiranoj podršci uz želju da nastavimo u ovom tempu, lokalna samouprava će i u narednom periodu pripremati projektno – tehničke dokumentacije i projektne ideje i nadam se da ćemo imati podršku kakvu smo imali i do sada, a sve u zajedničkom interesu da unapredimo život građana naše opštine“, izjavio je Markov.

PREMIJER VLADE VOJVODINE MIROVIĆ i Markov obišli gradilišta. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izrazio je zadovoljstvo realizacijom projekta i posebno istakao činjenicu da će uskoro startovati izgradnja auto-puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, koji će proći kroz atare opština Opovo i Kovačica, tako da će ova saobraćajnica dodatno dobiti na značaju.

„Kao što možete da vidite iza nas u toku su završni radovi na izgradnji puta Opovo – Debeljača. Mi smo u više faza sprovodili ovaj projekat, Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja uz veliku saradnju Opštine Opovo. Došli smo do samog kraja, ugovorena je poslednja deonica koja će biti završena, ukoliko sve bude u redu, do kraja oktobra. Ovo će mnogo značiti za opštine Opovo i Kovačicu, značiće, pre svega za bolju komunikaciju građana, za mlade koji pohađaju školu, ali nedaleko odavde proći će auto-put Beograd – Zrenjanin – Novi Sad i ti radovi će krenuti za šest do devet meseci, tako da će se ova saobraćajnica prirodno nasloniti na jedan deo tog auto-puta.

PROČITAJTE JOŠ:  Jod pojačava efekat vakcine i čuva imunitet?

Uradili smo ovaj posao želeći da razvijemo posebno Opštinu Opovo, da i na kraju ovog posla dovedemo što više investitora, da omogućimo lakši pristup vlasnicima poljoprivrednih površina i gazdinstvima. Jednom rečju važan projekat koji je započet još u mandatu prethodne Vlade, došlo je do određenih problema i pronevera, kao što je to već bio slučaj sa mnogim projektima koje je vodila Vlada do 2016. godine. Mi smo uspeli da ovaj projekat dovedemo do kraja i evo vidite, vredni neimari rade iako je više od 30 stepeni, a videli ste i deo puta koji je izgrađen ranije, to sve izgleda prilično dobro, u kvalitetnom je stanju. Očekujemo da se posao završi i očekujemo da tokom avgusta započne i izgradnja vrtića u Sefkerinu i imamo razloga za zadovoljstvo kada je reč i o jednom i o drugom projektu“, poručio je Mirović.

Nakon obilaska gradilišta na izgradnji puta, Mirović i Markov su se uputili u Sefkerin. Markov je u školskom dvorištu, gde je predviđena izgradnja objekta vrtića predstavio projekat, a Mirović je poručio nadležnima u lokalnoj samoupravi da pošalju potrebnu dokumentaciju kako bi Pokrajina finansirala i opremanje vrtića. Tokom posete Sefkerinu Mirović se zadržao gde je proveo određeno vreme u razgovoru sa prisutnim građanima.

IZVOR: Glas Opova 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *