UPOZORENjE NA JAK JUTARNjI PODRUČJE SRBIJE Vreme

UPOZORENJE ZA PODRUČJE SRBIJE
NA SNEG I SNEŽNE NANOSE

UPOZORENJE ZA PODRUČJE SRBIJE NA SNEG I SNEŽNE NANOSE
Vetrovito sa snegom u većini predela. U nižim predelima formiranje snežnog pokrivača visine od 10 do 25 cm, u brdsko-planinskim predelima preko 30cm, a na krajnjem severozapadu, istoku i jugoistoku zemlјe manji snežni pokrivač .

Naročito obilne padavine se očekuju u brdsko-planinskim predelima zapadne i centralne Srbije i na području Homolјskih i Kučajskih planina, gde može pasti lokalno i oko 50 cm novog snega, lokalno i više. Duvaće jak severni vetar, koji će ponegde dostizati i udare olujne jačine uz stvaranje snežnih nanosa.

UPOZORENJE ZA PODRUČJE BEOGRADA NA SNEG (za 12.12.2021.)

Na području Beograda vetrovito sa snegom – u nižim delovima grada od 15 do 25 cm, u višim oko 30 cm,
a na Avali i Kosmaju oko 40 cm snega, lokalno i više.

BEOGRAD, PROGNOZA VREMENA ZA:   12.12.2021.   

Oblačno, hladno i vetrovito sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Duvaće umeren i jak severni i severozapadni vetar, tokom noći u slabljenju. Temperatura oko 0 °C.

BEOGRAD, PROGNOZA VREMENA ZA:   13.12.2021.    

Oblačno i hladno, povremeno sa slabim snegom. Vetar slab i umeren severozapadni. Jutarnja temperatura oko -1,
najviša dnevna do 1 °C.

BEOGRAD, IZGLEDI VREMENA ZA SEDAM DANA (do 20.12.2021.god.)

Umereno do potpuno oblačno i hladno, ujutru u pojedinim delovima grada sa mrazem i maglom i dnevnom temperaturom u većini dana od 1 do 5 °C. U utorak i sredu suvo, a od četvrtka se povremeno očekuju mešovite padavine (kiša, susunežica i sneg).

Pročitajte još: NEMIRNO SPAVANJE (HRKANJE)

SRBIJA, PROGNOZA VREMENA ZA:   12.12.2021.   

Oblačno, hladno i vetrovito sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Najviše snega se očekuje u zapadnim i centralnim krajevima i na području Homoljskih i Kučajskih planina. Duvaće umeren i jak severni i severozapadni vetar, ponegde sa udarima olujne jačine, lokalno uz stvaranje snežnih nanosa. U većini mesta temperatura bez većeg kolebanja, od -1 do 2 °C,
u Timočkoj Krajini od 4 do 7 °C.

SRBIJA, PROGNOZA VREMENA ZA:   13.12.2021.   

Oblačno i hladno, mestimično sa slabim snegom, osim u Timočkoj Krajini gde će biti umereno oblačno, suvo i malo toplije. Sredinom dana na severozapadu prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren severozapadni, na istoku i na planinama povremeno i jak. Jutarnja temperatura od -3 do 2, najviša dnevna od 0 do 5 °C.

SRBIJA, IZGLEDI VREMENA ZA SEDAM DANA (do 20.12.2021.god.)

Umereno do potpuno oblačno i hladno, ujutru mestimično sa mrazem i maglom, a dnevna temperatura u većini mesta biće od 1 do 5 °C. U utorak i sredu provejavanje slabog snega uglavnom u planinskim predelima, dok se od četvrtka u nižim predelima povremeno očekuju mešovite padavine (kiša, susunežica i sneg), a u brdsko- planinskim predelima sneg.

Republički Hidrometeorološki Zavod

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *