VREMENSKA PROGNOZA ZA 13.01.2023 UPOZORENJE ZA 10. i 11. 01 2021. NA OBILNE PADAVINE, POVEĆANJE VISINE SNEGA I POJAVU LEDENE KIŠE

VREMENSKA PROGNOZA ZA 13.01.2023

BEOGRAD, PROGNOZA VREMENA ZA: 12.01.2023.

Pretežno oblačno i uglavnom suvo. Vetar slab, zapadni i severozapadni. Najviša temperatura oko 7 °C.

BEOGRAD, PROGNOZA VREMENA ZA: 13.01.2023.

Posle oblačnog, ponegde i maglovitog jutra, u toku prepodneva postepeno razvedravanje, pa se u nastavku dana, uz malo toplije vreme i slab južni i jugoistočni vetar, očekuju periodi sunčanog vremena. Jutarnja temperatura od 0 do 3 °C, najviša dnevna oko 10 °C. Uveče i tokom noći naoblačenje, pred jutro slaba kiša, dok će vetar biti u skretanju na jugozapadni.

BEOGRAD, IZGLEDI VREMENA ZA SEDAM DANA (do 20.01.2023.god.)

U subotu oblačno i malo hladnije s kišom, posle podne prestanak padavina. U nedelju suvo i toplije sa periodima sunčanog vremena uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra. Od ponedeljka česta naoblačenja, ali uz relativno toplo vreme, povremeno s kišom. Do srede će duvati umeren i jak, južni i jugoistočni vetar. U četvrtak vetar u slabljenju i skretanju na zapadni i severozapadni uz osetniji pad temperature, pa je krajem dana i tokom noći moguć prelazak kiše u sneg. U petak hladno uz prestanak padavina.

SRBIJA, PROGNOZA VREMENA ZA: 12.01.2023.

Umereno do potpuno oblačno i iznad većeg dela suvo, ponegde sa slabom kišom ili rosuljom, na planinama sa slabim snegom, i to uglavnom na istoku i jugoistoku Srbije, kao i u Banatu i na severu Bačke. Vetar slab, zapadni i severozapadni. Najviša temperatura od 4 do 8 °C. Krajem dana na severozapadu i zapadu delimično razvedravanje.

PROČITAJTE JOŠ: Apatinska pivara upozorava na lažnu nagradnu igru Jelen piva

VREMENSKA PROGNOZA ZA 13.01.2023
SRBIJA, PROGNOZA VREMENA ZA: 13.01.2023.

Ujutro i pre podne u većini krajeva oblačno i maglovito, a na jugoistoku su ujutro moguće slabe padavine. Tokom dana malo toplije, a sunčani intervali se očekuju u zapadnoj i centralnoj Srbiji, kao i u delovima Vojvodine. Vetar slab, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od -1 do 4°C, najviša dnevna od 7 do 11 °C. Tokom noći na severu i zapadu, kao i ponegde u centralnim krajevima kiša, a u brdsko-planinskim predelima jugozapadne Srbije sneg, dok će vetar biti u skretanju na severozapadni.

SRBIJA, IZGLEDI VREMENA ZA SEDAM DANA (do 20.01.2023.god.)

U subotu umereno do potpuno oblačno i malo hladnije, mestimično s kišom, na planinama sa snegom. Pre podne na severu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima prestanak padavina, zatim i postepeno razvedravanje sa severozapada. U nedelju suvo i toplije sa periodima sunčanog vremena uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra. Od ponedeljka česta naoblačenja, ali uz relativno toplo vreme, povremeno s kišom, na visokim planinama sa snegom. Do srede će duvati umeren i jak, južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima olujne jačine. U četvrtak vetar u slabljenju i skretanju na zapadni i severozapadni uz osetniji pad temperature pa se prelazak kiše u sneg očekuje i u nižim predelima. U petak hladno uz prestanak padavina.

IZVOR:Republički Hidrometeorološki Zavod Odsek za kratkoročnu i srednjoročnu prognozu vremena,rane najave i upozorenja

www.hidmet.gov.rs

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *