UPOZORENjE NA JAK JUTARNjI PODRUČJE SRBIJE Vreme

UPOZORENjE NA JAK JUTARNjI MRAZ I LEDENE DANE od 06 – 10.02.2023.

UPOZORENjE ZA PLANINSKA PODRUČJA NA SNEŽNU MEĆAVU

(za 05. i 06.02.2023.)

U planinskim predelima se do kraja dana i sutra očekuje snežna mećava. Nove padavine će biti slabijeg intenziteta u odnosu na prethodnih 36 sati pa se očekuje manje novog snega, ali će jak i olujni severozapadni vetar stvarati snežne nanose.
Udari vetra danas će dostizati 20 m/s (preko 70 km/h), a sutra ujutro i pre podne 15 m/s (oko 55 km/h).
Postepeno slabljenje vetra i stabilizacija vremenskih prilika očekuje se sutra posle podne i uveče.

UPOZORENjE ZA PODRUČJE SRBIJE NA JAK JUTARNjI MRAZ I LEDENE DANE

(od 06 – 10.02.2023.)

Tokom većeg dela naredne sedmice u jutarnjim satima očekuje se umeren i jak mraz (od -12 do -5 °S), na planinama i do -20 °S. Dnevne temperature će biti u intervalu od -2 do 2 °S, pa se mestimično očekuju i ledeni dani. Od sledećeg vikenda porast temperature.

BEOGRAD, PROGNOZA VREMENA ZA: 05.02.2023.

Do kraja dana suvo i hladno uz prolazno umereno naoblačenje posle podne i uveče. Duvaće umeren severozapadni vetar.
Najviša dnevna temperatura oko 0 °S.

BEOGRAD, PROGNOZA VREMENA ZA: 06.02.2023.

Ujutro umeren mraz. U toku dana pretežno sunčano i hladno – ledeni dan, a prolazna umerena oblačnost očekuje se sredinom dana. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. Najniža temperatura od -8 do -5 °S, a najviša oko 0 °S.

BEOGRAD, IZGLEDI VREMENA ZA SEDAM DANA (do 13.02.2023.god.)

Tokom većeg dela naredne sedmice u jutarnjim satima očekuje se umeren mraz (od -8 do -5 °S). U toku dana suvo i stabilno, ali hladno vreme uz dosta sunčanih sati sa maksimalnim temperaturama od -1 do 2 °S. U četvrtak kratkotrajno pojačanje jugoistočnog vetra (hladna košava). Od sledećeg vikenda porast temperature.

PROČITAJTE JOŠ: Ovo sigurno niste znali jod pomaže kod gripa i prehlade? 

SRBIJA, PROGNOZA VREMENA ZA: 05.02.2023.

Do kraja dana umereno do potpuno oblačno, hladno i vetrovito, na severu Srbije do sredine dana sa više sunčanih intervala, a u ostalom delu zemlje mestimično sa snegom. Vetar umeren i jak, severni i severozapadni, na planinama i sa udarima olujne jačine pa se očekuje snežna mećava i stvaranje snežnih nanosa. Najviša dnevna temperatura od -2 do 1 °S.

SRBIJA, PROGNOZA VREMENA ZA: 06.02.2023.

Ujutro umeren i jak mraz. U toku dana na severu i istoku Srbije pretežno sunčano, a u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno uz provejavanje slabog snega. Duvaće slab i umeren, u planinskim predelima povremeno jak severozapadni vetar. Najniža temperatura od -12 do -5 °S ( u planinskim predelima i do -20 °S), a najviša od -3 do 2 °S.

SRBIJA, IZGLEDI VREMENA ZA SEDAM DANA (do 13.02.2023.god.)

Tokom većeg dela naredne sedmice u jutarnjim satima očekuje se umeren i jak mraz (od -12 do -5 °S), na planinama i do -20 °S. U toku dana suvo i stabilno, ali hladno vreme uz dosta sunčanih sati sa maksimalnim temperaturama od -2 do 2 °S. U četvrtak u košavskom području kratkotrajno pojačanje jugoistočnog vetra (hladna košava). Od sledećeg vikenda porast temperature.

IZVOR: Republički Hidrometeorološki Zavod Odsek za kratkoročnu i srednjoročnu prognozu vremena, rane najave i upozorenja

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *