Deset najboljih proizvođača litijum

Deset najboljih proizvođača litijum-jonskih baterija u svetu

Deset najboljih proizvođača litijum-jonskih baterija u svetu. ELE Times razmatra neke od najvećih kompanija koje daju značajan doprinos stalno rastućoj tehnologiji litijum-jonskih baterija.

Brza vremena punjenja, visoka energetska efikasnost i nikakvo održavanje – ovo je samo nekoliko stvari koje čine litijum-jonsku bateriju dragocenim predlogom.

S obzirom na neprekidnu potražnju li-jonskih baterija u pametnim telefonima, pametnim satovima, prenosnim računarima, automobilima i energetskim mrežama, tehnologija je porasla nebom i u pogledu primene i u pogledu nominalne vrednosti.

Nedavni izveštaj Frost and Sullivan daje nam statističke podatke koji potkrepljuju sve veću popularnost Li-ion baterija.
Kaže nam da se između 2012. i 2016. godine rast industrije litijuma skoro udvostručio sa 11,7 milijardi na 22,5 milijardi dolara.

Gledajući trenutnu šemu stvari, isti izveštaj takođe procenjuje da će u narednih pet godina globalna litijumska industrija preći 70 milijardi USD.

Prošle nedelje, ELE Times je pogledao tehnologiju koja ide u proizvodnju litijum-jonske baterije zajedno sa njenim zaslugama i manama. Ove nedelje biramo 10 najboljih kompanija koje proizvode litijum-jonske baterije. Pogledajte:

Samsung SDI

Potpuna podružnica Samsung elektronike, Samsung SDI posvećen je istraživanju goriva i inovacijama u litijum-jonskoj tehnologiji, kako za internu upotrebu, tako i za potencijalne klijente na drugim mestima. Trenutno se firma, između ostalog, bavi proizvodnjom litijum-jonskih baterija, solarnih energetskih panela i sistema za skladištenje energije. Samsung SDI je prisutan na nekim od najvećih svetskih tržišta, uključujući Nemačku, Maleziju i SAD.

Panasonic

Panasonic-ov pokušaj sa litijumovim jonom započeo je procvatom električnih automobila. Panasonic trenutno proizvodi baterije za tehnološke i automobilske divove Tesla, čiji su automobili u svetu poznati po efikasnosti i performansama. Pored toga, firma se takođe bavi proizvodnjom komunikacionih sistema i sigurnosnih sistema.

Toshiba

Toshiba je uložila ogromno u svoj R&D odeljenje za litijumsku tehnologiju. Firma se trenutno bavi proizvodnjom i prodajom litijum-jonskih baterija i srodnih rešenja za skladištenje za automobilski i telekomunikacioni sektor. Kao deo svog procesa diverzifikacije, firma se angažovala na proizvodnji opštih logičkih IC-a, kao i fleš skladišta.

LG Chem

LG Chem je jedan od svetskih lidera u proizvodnji litijum-jonskih baterija, jer pruža usluge širokoj paleti industrija. Od pružanja energetskih rešenja za petrohemijsku industriju do vazduhoplovne industrije, LG Chem je napravio dubok prodor u bezbroj različitih sektora. Kompanija takođe proizvodi teške baterije za široku potrošnju, poput pametnih telefona i laptopa.

Tesla

Od kada je lansirao svoje Model S i Model Ks, Tesla se neprestano nalazio u vrhuncima automobilske izvrsnosti. Sve je to zahvaljujući dugotrajnim baterijama kojima su opremljeni njihovi automobili. Dok Tesla trenutno kupuje baterije od Panasonica, otvoriće Gigafactori u Australiji i SAD-u, zajedno sa Panasonic-om koji će se pobrinuti za sve svoje automobilske potrebe. Kada Gigafactori započne proizvodnju, to će biti najveći pogon na svetu posvećen proizvodnji litijum-jonskih baterija.

A123 Sistemi

Ova američka firma posvećena je proizvodnji nano fosfatnih litijum-jonskih baterija. Među razne ponude litijum-jonskih baterija spadaju energetski moduli i drugi sistemi za upravljanje napajanjem. A123 sistemi se mogu pohvaliti posebnom fosfatnom Li-ion baterijskom tehnologijom zvanom LiFePO4 koja pruža visoku gustinu energije za poboljšanje životnog ciklusa baterije.

PROČITAJTE JOŠ:  Univerzalni 100% prirodni melem „Oriša“ 

eCobalt Solutions

Sa sedištem u Kanadi, eCobalt Solutions pozicionirao je svoju litijum-jonsku tehnologiju ka rastućem sektoru obnovljive energije. Čini se da je industrija obnovljivih izvora energije odlično mesto u smislu investicija, posebno za proizvođače litijum-jonskih baterija, jer sektor ima ogroman potencijal i takođe veliku potražnju.

BID

Pridruživanje redovima je kineska firma koja nudi svoju tehnologiju litijum-jonskih baterija automobilskoj industriji. Firma proizvodi obe litijum-jonske baterije, zajedno sa električnim automobilima, što je čini jednim od retkih proizvođača automobila sa sopstvenim odeljenjem za proizvodnju baterija. Nedavno je BID dobio više ponuda za isporuku električnih automobila za američko tržište, uprkos tekućem trgovinskom ratu između SAD-a i Kine.

Univerzalni 100% prirodni melem „Oriša“ 

Savremena Amperek tehnologija

Ovo je još jedna kineska firma koja ubrzano dobija na snazi u prostoru litijum-jona. U stvari, Kina je danas najveće tržište za električna vozila, a većinu električnih vozila napajaju Li-ion baterije proizvedene od Contemporari Amperek-a. Od sada, kompanija planira da proširi svoje poslovanje izvan APAC regiona i stekne uporište na evropskom i američkom tržištu.

Johnson Controls

Spisak je zaokružio Johnson Controls koji je jedan od najvećih proizvođača litijum-jonskih baterija na svetu. U stvari, ona je toliko velika da gotovo 35 procenata litijum-jonskih baterija na globalnom EV tržištu proizvodi Johnson Controls. Firma nudi litijum-jonske baterije za automobile svih klasa, uključujući putnička vozila, komercijalna vozila i vozila za rekreaciju.

Eto ti ga. Kao što je očigledno, danas su energetski sektor i automobilski sektor među najvećim korisnicima tehnologije litijum-jona. Kako ovi sektori nastavljaju da rastu u budućnosti, a alternativni izvori energije postaju sve češći, očekuje se samo da će litijum-jonska tehnologija nastaviti da raste.

RADIO COOL www.coolradio.co.rs

IZVOR : ELETIMES

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *