Japanci i najmanja smrtnost od Kako pobediti Covid -19? Američki naučnici otkrili

Kako pobediti Covid -19?

Kako pobediti Covid -19? Najnovija preporuka američkih stručnjaka je da povećate unos jednog jedinjenja.
Pandemija COVID-19 traje već više od pola godine i već je većina stanovništva planete promenila svoje ponašanje u cilju povećanja zaštite zdravlja.

No, sudeći po informacijama koje stižu iz SAD svako od nas može da napravi još jednu, manju promenu.
Dr Geri Voren, glavni istraživač iz instituta SAIC kaže da povećanim unosom joda možemo da se zaštitimo i to mora biti osnovna aktivnost.
Dovoljno je da se podigne dnevni unos joda na 30mcg / kg  što je sigurna gornja granica koju je odredila (Svetska zdravstvena organizacija – SZO) – WHO – World Health Organization .

Više puta objavljene naučne analize potvrđuju tvrdnju dr Voren-a da u borbi protiv koronavirusa, unos joda mora dostići sigurnu gornju granicu kako bi naš organizam vršio tri važne telesne funkcije u borbi protiv kovida:

1. deaktivacija kovida u nosu prisustvom dovoljne koncentracije joda u nosnoj sluzi.

2. deaktiviranje kovida na koži pre nego što uđe u telo jodom iz znoja

3. učešće u apoptozi (smrt ćelije) ćelija zaraženih covidom, kako bi se zaustavilo repliciranje virusa.

Ukoliko se ovo primeni, većina neće imati negativne neželjene efekte usled zaraze koronavirusom. Na ovaj način značajno se smanjuje mogućnost prenosa Covida-19, a samim tim i smrtnosti.

Svakodnevnim unosom od 1,5 do 2,4 miligrama joda (zavisno od telesne težine) ojačavamo naš imuni sistem u borbi protiv Covida -19. Najbolji izvori joda su alge, morska riba i jodirana so.

PROČITAJTE JOŠ: Deset najboljih proizvođača litijum-jonskih baterija u svetu

PREPORUČUJEMO VAM SEDAM NAMERNICA KOJE SADRŽE JOD: 

1. Alge – dobar su izvor antioksidanata, vitamina i minerala, a sadrže malo kalorija. Bogate su jodom, a izdvajaju se tri vrste: kombu, nori i vakame alge. Alge možete kupiti u bolje snadbevenim prodavnicama zdrave hrane.

2. Bakalar – sadrži malo masti i kalorija, a bogata je mineralima i nutrijentima, uključujući jod.

3. Mlečni proizvodi – istraživanja pokazuju da jedna šolja mleka zadovoljava polovinu naše dnevne potrebe za jodom, a isto važi i za jogurt. Kada su u pitanju sirevi, najviše joda ima švapski sir.

4. Jodirana so – 1/4 kašičice jodirane soli sadrži 71 mcg joda, što je polovina od dnevne potrebe organizma za jodom. Međutim, so sadrži i natrium koji može biti rizičan po zdravlje bubrega i krvni pritisak, pa je važno da budete oprezni sa njegovom upotrebom.

5. Tuna – sadrži malo kalorija, bogata je proteinima, jodom, kalijumom, gvožđem i vitaminom B.Tuna je dobar izvor omega 3 masnih kiselina, što je čini odličnom namirnicom u prevenciji srčanih oboljenja.

6. Jaja – predstavljaju odličan izvor proteina, zdravih masnoća i savršene kombinacije vitamina i minerala. Jod se nalazi u žumancetu.

7. Suve šljive – bogate su vlaknima, vitaminom K i A, kalijumom i gvožđem. Takođe, suve šljive predstavljaju odličan izvor joda, pa se često preporučuju veganima kako bi nadoknadili unos joda u organizam.

RADIO COOL www.coolradio.co.rs

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *