Upoznajte bend Krilat i beo

Upoznajte bend Krilat i beo

Upoznajte bend Krilat i beo….
Beogradski bend Krilat i beo objavio je svoj debi singl i prateći spot za pesmu ‘Budi vesela’ koja najavljuje njihov prvi album. Spot za pesmu možete pogledati ovde:

Bend sprema album od 12 pesama koje su pesme za naše ljude, pesme našeg grada, pesme o dobru. Krilat i beo će upravi ovaj singl promvisati uživo, 11. maja u klubu Kvaka 22 u Beogradu.

Zvuk ovog benda je baziran na akustičnoj melodičnoj svirci, žanrovski neopterećen, sa naglaskom na lirici. S’početka, zvuk benda se bazira na duhu ulične svirke.

Bend aktivno postoji od 2016-te, i do sada je nastupao na festivalima kao što su “Arsenal festivalu”, “Dev9t” festivalu, festivalu “Oslobođenje”, “Besa” festivalu na Visu i klubovima u Srbiji.

Krilat i beo pesme nose poruku ljubavi prema čoveku i obraćaju se onom dobrom u čoveku, njegovoj duši. Duši koja se nalazi izvan ustajalih koncepata i površnosti svakodnevnice.

Pesme pozivaju čoveka na putovanje u kojem on pronalazi svoju iskru i suštinu koja prethodi ovom svetu i nadilazi ga.

One dodiruju tu esenciju čovekovog bića kroz jednostavna načela istine, prijateljstva i ljubavi prema gradu i zemlji u kojoj živimo, kakvi god oni bili.

Krilat i beo čine: Ilija Zipevski – glas i akustična gitara Nemanja Stanić – kahon i klavijatura Bojana Tomasević – viola i prateći glas Dragan Milosavljević – perkusije i harmonika Boris Belić – bas gitara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *